Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
S takmer 2,5 promile, bez vodičáku a cez červenú. Podozrivú jazdu spozorovali ustráchaní vodiči
Zdielať na

S takmer 2,5 promile, bez vodičáku a cez červenú. Podozrivú jazdu spozorovali ustráchaní vodiči

HUMENNÉ / Nezastavila ho ani červená na semafore, policajné majáky, ani služobné vozidlo, ktoré mu zablokovalo cestu. 26-ročný muž včera v Humennom predvádzal také manévre, že ľudia iba tŕpli, aby niekoho nezrazil. Potom, ako svoje auto poobíjal o obrubníky, jeho divokú jazdu stopli až betónové piliere. Výsledok dychovej skúšky ukázal takmer 2,5 promile. Policajti navyše zistili, že muž má zadržaný vodičský preukaz.

Podozrivú jazdu vozidla zaregistrovali vodiči pred Humenným a nahlásili to na linku 158. Na vjazde do mesta čakala policajná hliadka, no mužovi za volantom odvaha nechýbala.

"Je nezodpovedný vodič. Ja som mal celú rodinu v aute s deťmi, keby nabúral, neviem, ako by to napadlo," povedal svedok Radoslav Ragan.

Dal sa na útek. Pritom prešiel skrz kruhový objazd a na ďalšej križovatke sa mu cestu snažilo zablokovať ďalšie policajné auto.


"Bola červená na križovatke, zaplo majáky, blokovalo cestu, on ich obišiel a rovno na mňa," dodal Ragan.



Naháňačka neskončila. Vodič v jazde pokračoval a ďalšie auto, ktoré mal pred sebou, nabúral.

"Ja som tu stál, obiehal ma a vyletel do toho múra. To auto na múre bolo hore, až potom spadlo. On vyletel hore,"  uviedol svedok a vodič poškodeného auta Pavol.

Ku kolízii došlo okolo pol ôsmej večer. Zdemolované auto zostalo takto zaparkované medzi piliermi nadjazdu. Zo zničeného vozidla si presadol do policajného.

"U 26-ročného vodiča z Veľopolia dopadla dychová skúška s výsledkom takmer 2.5 promile,"  informovala policajná hovorkňa Jana Ligdayová. 

Policajti vodiča obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Navyše sa ukázalo, že za volantom auta nemá čo robiť aj z iného dôvodu. Lustráciou zistili, že 26-ročný muž má zadržaný vodičský preukaz a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do apríla 2024.

"Policajti preto vodiča obvinili aj z trestného činu z marenia výkonu úradného rozhodnutia,"  dodala hovokyňa.

"Nech nepije a nech nesadá za volant. Ja si neviem predstaviť, ako by to dopadlo, keby dakto išiel cez prechod. Chodia tadiaľ rodičia s deťmi, s kočíkmi a keby dakoho tak nabral? Netuším, ako by to dopadlo," uzavrel svedok Ragan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy