Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia začala trestné stíhanie v prípade nešťastia vo výťahu na Legionárskej ulici v Bratislave
Zdielať na

Polícia začala trestné stíhanie v prípade nešťastia vo výťahu na Legionárskej ulici v Bratislave

BRATISLAVA / Obrovská tragédia sa stala v nedeľu v Bratislave. Výťah zachytil ženu s bábätkom. Nešťastie sa stalo v jednom z bytových domov na Legionárskej ulici. Okolnosti prípadu preveruje polícia.

Pri tragédii vo výťahu zomrelo malé bábätko. Ženu, ktorá s ním bola previezli záchranári s ťažkými zraneniami do nemocnice.  Ide o matku dieťaťa. Nešťastie sa malo stať pritom ako nastupovali do výťahu. Ten sa z ničoho nič pohol a matku s dieťaťom vážne zranil. Hasiči po príchode na miesto našli medzi výťahom a výťahovou šachtou zaseknutú ženu a vo výťahu zranené batoľa. Napriek snahe záchranárov sa im ho ale oživiť nepodarilo. Hasiči po vyslobodení ženy, ju spolu s posádkou záchranky začali oživovať. Po úspešnej resuscitácii ju v naďalej vážnom stave previezli do nemocnice.

"Bola k nám privezená žena v kritickom stave s mnohopočetnými poraneniami. Momentálne sa nachádza v umelom spánku a hovoriť o prognóze je veľmi predčasné. Naši lekári robia všetko pre jej záchranu," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.



Vyšetrovatelia na mieste približne 4 hodiny dokumentovali okolnosti tejto mimoriadne tragickej udalosti. Bližšie informácie k prípadu budú známe po skončení prvotných úkonov.

"V dôsledku tejto tragickej udalosti malo dôjsť k úmrtiu maloletého dieťaťa a k ťažkým zraneniam ženy, ktorá bola prevezená do nemocnice. Hodnovernosť tohto oznámenia privolaná policajná hliadka potvrdila. Bližšie okolnosti tejto udalosti sú v súčasnosti v štádiu preverovania," informovala polícia na svojom facebooku. Neskôr polícia spresnila, že v prípade tragickej udalosti, ktorá sa stala na Legionárskej ulici v Bratislave začal vyšetrovateľ prvého bratislavského okresu trestné stíhanie pre trestný čin Usmrtenia.

 "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že zo zatiaľ nezistených príčin ostala medzi výťahom a výťahovou šachtou zaseknutá osoba, pričom vo výťahu sa nachádzalo zranené batoľa, ktoré bolo ihneď odovzdané do starostlivosti ZZS. Hasiči osobu z priestoru vyslobodili a spolu s posádkou ZZS začali s okamžitou resuscitáciou, ktorá bola úspešná a osobu sa podarilo oživiť. Následne bola prevezná do nemocnice. Batoľa sa aj napriek veľkej snahe zasahujúcich zložiek oživiť nepodarilo," povedala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy