Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž zaútočil na svojho kamaráta tĺčikom na mäso. Súd rozhodol, či ide do väzby
Zdielať na

Muž zaútočil na svojho kamaráta tĺčikom na mäso. Súd rozhodol, či ide do väzby

BRATISLAVA / Muž, ktorý zaútočil na kamaráta s tĺčikom na mäso, ide do väzby. Rozhodol o tom sudca bratislavského okresného súdu.

Tridsaťsedemročnému Aleksandarovi zo Srbska po príchode na súd nebolo veľmi do reči a zakrýval sa vestou. V sprievode policajtov a svojho obhajcu sa potom postavil pred sudcu. Približne do pol hodiny bolo rozhodnuté, že obvinený poputuje za mreže.

"Okresný súd Bratislava I. vzal do väzby obvineného, a to z dôvodov tzv. útekovej a preventívnej väzby, t.j. z dôvodnej obavy, že by mohol utiecť a z dôvodnej obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti," konštatoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Aleksandar pred pár dňami oslavoval svoje narodeniny na námestí v Senci. Už tam sa mala podľa informácií TV JOJ strhnúť bitka. Tú prerušila okoloidúca hliadka mestskej polície. Popíjanie potom partia presunula do pivnice bývalých ovocných sadov za dedinou Veľký Biel, kde prebývali.

Údajne sa však aj po ceste tam kamaráti pobili a dokonca na seba útočili palicami. Situácia sa vyostrila v pivnici počas noci, kedy sa 20 ročný Dominik zobudil na bolesť hlavy. Keď otvoril oči, nad ním stál opitý Aleksandar a tĺčikom na mäso ho udieral do hlavy, najmä do čela a do spánkovej oblasti. Podľa informácií TV JOJ to útočník spravil z pomsty, pretože poškodený ho predtým taktiež udrel tĺčikom na mäso. Tridsaťsedemročný Aleksandar je teraz obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. 

"Proti uzneseniu o vznesení obvinenia podávame sťažnosť z dôvodu, že sa skutok nestal takým spôsobom akým ho popísal poškodený a svedkovia," uviedol obhajca obvineného Jozef Jesenič. Rozhodnutie súdu o väzobnom stíhaní 37-ročného Aleksandara však nie je právoplatné. Obvinený teda môže v zákonnej lehote podať sťažnosť. "Proti rozhodnutiu o väzbe sťažnosť podáme v lehote 3 dní," doplnil obhajca Jesenič. To znamená, že po doručení tejto sťažnosti bude o väzobnom stíhaní obvineného Srba rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy