Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Čelná zrážka dvoch áut, v ktorých sedeli aj deti: Staršia žena neprežila, päť ľudí odviezli do nemocnice
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch áut, v ktorých sedeli aj deti: Staršia žena neprežila, päť ľudí odviezli do nemocnice

VYŠEHRADNÉ / Dve autá sa v stredu 12. mája vo večerných hodinách čelne zrazili pár metrov od obce Vyšehradné. Viezlo sa v nich šesť ľudí, z toho dve deti. Staršej panej už záchranári pomôcť nedokázali. Cesta za Nitrianskym Pravnom v smere na Martin bola tak niekoľko hodín neprejazdná.

"Počul som ranu, o minútu krik, tak som vybehol, uvidel som to, z Octavie sa začalo dymiť, išli sme vodiča vybrať, ale nedali sa nám dvere otvoriť," hovorí obyvateľ obce. Spolu s ďalšími vodičmi sa rozbehol pomáhať. V autách sa viezlo šesť ľudí. "Sme zbadali, že tam má manželku, tak sme ju vytiahli, on potom vyšiel," hovorí obyvateľ obce. 

V autách sa viezli aj deti. Mladšie malo iba štyri mesiace

"To bábätko plakalo, pani krívala," hovorí obyvateľ obce. O pár minút boli na mieste hasiči a záchranári. Okamžite sa ujali zranených. "My sme asistovali záchranárom pri ošetrovaní pacientov," informuje veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Jozef Krausko.

 Najhoršie bola na tom spolujazdkyňa z Octávie

Záchranári bojovali o jej život. "Pri nehode žiaľ zomrela staršia žena, záchranári sa ju žiaľ pokúšali oživiť neúspešne," informuje hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. 

Päť ľudí previezli do nemocnice

Utrpeli najmä poranenia končatín, hrudníka a krčnej chrbtice. Policajti zisťujú, čo presne sa stalo. "Ten mladík z bavoráku hovoril, že im vbehol do protismeru, že brzdil čo sa dalo, hrozné." hovorí obyvateľ obce. "V pravotočivej zákrute prešiel vodič Octávie do protismeru cez plnú čiaru, kde sa člene zrazil s druhým autom," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Následky sú tragické

O život prišla vodičova manželka. Vracali sa z Ružomberka, kde boli predávať priesady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy