Skoro jasno
15°
Bratislava
S uvoľňovaním opatrení stúpol počet dopravných nehôd. Policajti dvíhajú varovný prst
Zdielať na

S uvoľňovaním opatrení stúpol počet dopravných nehôd. Policajti dvíhajú varovný prst

BRATISLAVA / Počas najprísnejších protipandemických opatrení sa za štyri mesiace tohto roku stalo na cestách o 632 dopravných nehôd menej ako pred rokom. Situácia sa ale začala meniť už na konci apríla po prvom uvoľňovaní lockdownu.

Od 19. do 25. apríla eviduje polícia 191 nehôd, čo je o 27 menej ako pred rokom. V tom ďalšom týždni, na prelome mesiacov sa stalo 208 nehôd, čo je už o 26 viac ako v rovnakom týždni pred rokom. Po ďalšom uvoľnení opatrení sme v utorok 4. mája v relácii TV JOJ Krimi informovali až o štyroch tragických nehodách. Od začiatku roka zomrelo pri dopravných nehodách 47 ľudí. Je to o 24 menej ako pred rokom. 440 nehôd spôsobila neprimeraná rýchlosť a 366 zas vodiči pod vplyvom alkoholu. "Za prvé 4 mesiace sa stalo 2850 nehôd, čo je o 632 menej ako v rovnakom období v minulom roku. Najčastejšou príčinou nehôd bolo porušenie povinností vodiča," ozrejmila hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová.

V porovnaní s januárom a februárom 2020, teda ešte pred akýmikoľvek opatreniami s tými istými mesiacmi tohto roku, klesla intenzita dopravy na diaľnici D1 o 25 percent a na diaľnici D2 o 30 percent. To je denne približne o 13-tisíc áut menej. Sčtítače dopravy Národnej diaľničnej spoločnosti zaznamenali nárast dopravy v období Veľkej noci. Najviac na Zelený štvrtok.

Pred Veľkou nocou na výjazde z Bratislavy na D1 policajti kontrolovali dôvody jazdy. Počas predveľkonočného týždňa riešili 148 nehôd. V týždni po Veľkej noci ich bolo 164. O život prišlo za dva týždne 5 ľudí. "S pribúdajúcimi vozidlami na cestách je opäť vhodný čas pripomenúť všetkým účastníkom cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, veď cieľom všetkých je vrátiť sa k blízkym živí a zdraví," uviedla Bárdyová. Podľa policajných štatistík počas januára a februára 2020 sa stalo na cestách 1 883 dopravných nehôd. Tento rok za prvé dva mesiace evidujú 1 375 nehôd. To je pokles o viac ako 500 dopravných nehôd. S postupným uvoľňovaním opatrení však z týždňa na týždeň stúpa počet dopravných nehôd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy