Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zrážka auta s mladým cyklistom: Chlapec (13) skončil v nemocnici. Vodič tvrdí, že išiel rýchlo
Zdielať na

Zrážka auta s mladým cyklistom: Chlapec (13) skončil v nemocnici. Vodič tvrdí, že išiel rýchlo

KAMENICA NAD CIROCHOU / Kolízia osobného auta a 13-ročného cyklistu. Chlapec pri nej rozbil čelné sklo vozidla a skončil v nemocnici. Šofér tvrdí, že zastavil pri križovatke, keď sa naňho zrazu vyrútil mladý cyklista. Podľa jeho slov chlapec išiel rýchlo a navyše nie po ceste, ale po trávniku.

​Podľa vodiča to bola poriadna rana. Na aute zostalo rozbité čelné sklo aj ohnutý blatník. A to všetko po kolízii s iba 13-ročným cyklistom. Okamžite potreboval pomoc záchranárov. Ku kolízii došlo krátko pred piatou podvečer. Stalo sa to na ulici v Kamenici nad Cirochou. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, vyslali sme ich k chlapcovi, ktorého údajne zrazilo auto. Vzhľadom na fakt, že ide o maloletú osobu, viac info nemôžem poskytnúť," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.

Záchranári chlapca previezli do nemocnice. Vodič kolíziu vidí inak. Tvrdí, že zrážke zabrániť nedokázal. "Rýchlo išiel, lebo ja som zastavil a som pozeral vľavo, že či nejde. A naraz rana. Pozerám a už tu je vpredu, tu po tom trávniku išiel. Ja som zastavil a on do mňa buchol," povedal vodič osobného auta. "Zisťovanie presných okolností, za akých k zrážke došlo, ako aj miery zavinenia jednotlivých účastníkov, je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová.

Muž, ktorý sedel za volantom osobného auta nám povedal, že držiteľom vodičského oprávnenia je 56 rokov. Za ten čas je to jeho prvá kolízia. "Od 1965 roku. A som vodič roky z povolania, som prevážal ťažké stroje stavebné a toto je prvá havária, čo mám," povedal vodič osobného auta. "U vodiča motorového vozidla bol výsledok dychovej skúšky negatívny," doplnila  Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy