Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pátranie so šťastným koncom: Muž, ktorého po dlhšej dobe našli, trávil noci vo vlaku
Zdielať na

Pátranie so šťastným koncom: Muž, ktorého po dlhšej dobe našli, trávil noci vo vlaku

ORAVA / Sociálne siete pomohli pri pátraní po mužovi z hornej Oravy, ktorý zmizol ešte koncom apríla. O jeho pobyte sa nič nevedelo napriek viacerým pátracím akciám. Muž trávil noci vo vlaku.

"Frustrácia, nie je práce, doma nuda. Pri tej príležitosti som hľadal aj prácu," opísal dôvod, prečo odišiel z domu nájdený muž. Za viac ako týždeň obišiel veľkú časť Slovenska. Jeho matka zatiaľ tŕpla od strachu. "Trenčín, Čadca, Žilina, a tak pobehal som," povedal muž. Matka hneď večer ako sa syn nevrátil domov, volala políciu. "Okamžite sme realizovali všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho vypátrania," uviedol hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

Do pátrania sa pustil aj Oravský záchranný systém. "Informácií bolo veľmi málo, keď nás oslovili, bol už vlastne týždeň nezvestný. Do terénu išlo 10 pátračov s 9-timi kusmi techniky. Pomáhala nám polícia a miestni dobrovoľní hasiči," vyjadril sa Vladimír Mrekaj, predseda Oravského záchranného systému. Vo štvrtok záchranárov kontaktovali Dolnokubínčania. Videli nezvestného občana, ako ide peši smerom na Oravský Podzámok. "Našťastie, bola to pravda, už sedel v aute u miestnych všímavých občanov," povedal Mrekaj.

"Vraveli mu, že je vyhlásené po ňom pátranie a zavolali políciu," vyjadril sa Pavol Bartoš, člen Oravského záchranného systému. "Chcem sa poďakovať tým, ktorí mi povedali, že som hľadaný, bol som prekvapený," povedal nájdený muž. Členovia Oravského záchranného systému muža priviezli domov. "Aj pri tejto akcii nám pomohli sociálne siete aj to, že ľudia sú veľmi všímaví," skonštatoval Igor Janckulík, podpredseda Oravského záchranného systému.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy