Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nebezpečný detský gang v Komárne: Otrasným spôsobom týrajú spolužiakov a bezdomovcov
Zdielať na

Nebezpečný detský gang v Komárne: Otrasným spôsobom týrajú spolužiakov a bezdomovcov

KOMÁRNO / Vyhrážajú sa, ponižujú, ale už aj fyzicky útočia. Prvotným cieľom boli spolužiaci a teraz si už trúfnu aj na dospelých. Žiačky zo základných škôl si v uplynulých mesiacoch krátili čas v uliciach Komárna šokujúcim spôsobom. Prípadom sa už zaoberá mesto aj mestská polícia. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých čitateľov.

​Útoky v uliciach Komárna si natáčajú a zverejňujú na sociálnych sieťach. Jedno z nich zachytáva kľačiace dievča, ktoré útočníčka kopne do tváre, pričom ostatní sa smejú. Po dostatočnom počte zhliadnutí video z internetu stiahnu. Školáčky slovne i fyzicky napádajú už nielen svojich slabších spolužiakov, ale napríklad aj bezdomovcov. Celé to začalo verejným opíjaním sa v okolí autobusovej a vlakovej stanice. "Tá skupina stále sa mení, niekedy má 8 členov, niekedy 20, dokonca máme informácie, že v niektorých časoch sa jednalo o 40 člennú skupinu," povedal Ernő Ujj, zástupca náčelníka MsP Komárno.


"A takto v gangoch útočia na ostatných. Hľadáme spôsob, ako toto riešiť, nie je to normálne, ešte to aj zverejnia na sociálnych sieťach a sú pyšní na to, že také veci robia 14, 15-ročné baby," vyjadril sa primátor Komárna Béla Keszegh. Sú z viacerých základných škôl v Komárne. Ich riaditelia sa nám ale k prípadu nechceli vyjadriť, z dôvodu ochrany osobných údajov. Niektoré školáčky sa už totiž podarilo identifikovať. "Teraz to bolo už každodenné, aj rodičia volali a museli sme to veľmi často riešiť. To sú maloleté dievčatá, veľakrát musím povedať, že to nie sú rómske rodiny, keby mal niekto predsudky, ale väčšinou sú to problematické rodiny, kde už ani rodičia nemajú vplyv na to, čo robia deti," skonštatoval Keszegh.

"Akonáhle budeme mať potvrdené informácie, prípad odovzdáme orgánom činným v trestnom konaní," povedal Ujj. Mesto i mestská polícia spolupracuje so školou i rodičmi maloletých a mladistvých školákov. Odhaľovanie komplikuje to, že obete majú strach a odmietajú o útokoch a útočníkoch hovoriť. "Zo zákonného hľadiska je to veľmi ťažké konať, ale polícia hľadá spôsob, aby sme situáciu ustrážili," dodal Keszegh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy