Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tínedžer Matúš zavraždil ženu pre 17 eur: Za ohavný čin si odsedí 20 rokov
Zdielať na

Tínedžer Matúš zavraždil ženu pre 17 eur: Za ohavný čin si odsedí 20 rokov

MURÁŇ / 20 rokov za vraždu vymeral Okresný súd v Banskej Bystrici tínedžerovi Matúšovi. Minulé leto, podľa rozsudku, dobodal nožom 90-ročnú dôchodkyňu v obci Muráň. V tom čase mal útočník iba 18 rokov. Mladík sa s kamarátom vlámali do domu obete a ukradli 17 eur.

​Do domu bývalej pani učiteľky sa vlámali v noci, keď spala. Dvaja tínedžeri, vo veku 18 a 16 rokov chceli ukradnúť peniaze, nepočítali s tým, že sa dôchodkyňa preberie. Starší z chlapcov sa to rozhodol vyriešiť radikálne, podľa rozsudku, na nevinnú ženu zaútočil nožom. Kým mladší z chlapcov od začiatku všetko priznal, ten starší vraždu popiera. "On by to nespravil, ani kilá na to nemá, veď to bola brutálna vražda," povedala Matúšova matka.

Podľa súdu dôchodkyňa podľahla bodným poraneniam krku a hrudníka. Oboch chlapcov poznala, chodili pomáhať s drevom. Tým, že sa prebrala, stala sa neželaným svedkom. Tínedžeri z domu ukradli 17 eur a cukríky. Súd vymeral Matúšovi za vraždu 20-ročný trest, mladší Denis dostal 16-mesiacov nepodmienečne za porušovanie domovej slobody. Ten zároveň svojou výpoveďou usvedčoval kamaráta z vraždy. "Uvidíme, ako to bude, som spokojnejšia, akoby dostal viac," vyjadrila sa Denisova matka.

"V predmetnej veci súd vyhovel obžalobe. Vo vzťahu k obom obžalovaným osobám akceptoval aj návrh viny, aj návrh výroku o treste, takže akceptáciu a súhlas sme vyjadrili vzdaním sa odvolaniu," ozrejmil Jessy Hassan, prokurátor KP B. Bystrica. Na súd prišiel aj syn obete, počas rozsudku sa rozplakal. Príbuzným bude musieť podľa rozhodnutia súdu Matúš zaplatiť 29-tisíc eur ako nemajetkovú ujmu. Rozhodnutie súdu ale ešte právoplatné nie je, keďže sa obhajoba odvolala. Rozhodovať tak bude krajský súd v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy