Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rozruch v Trenčíne: Na benzínke našli granát, bol v blízkosti propán-butánových fliaš
Zdielať na

Rozruch v Trenčíne: Na benzínke našli granát, bol v blízkosti propán-butánových fliaš

TRENČÍN / Granát na benzínovej pumpe. Policajti z Trenčína majú za sebou niekoľkohodinové manévre spojené s prísnymi bezpečnostnými opatreniami. O poriadny rozruch na čerpacej stanici sa podľa všetkého postarali traja muži, ktorí sa najskôr vlámali do predajne a pri odchode nechali na mieste výbušninu.

Čerpaciu stanicu na okraji Trenčína obsadili od skorých ranných hodín policajti. Zamestnanci pumpy si totiž po príchode do práce všimli, že ich v noci vykradli. "Traja páchatelia sa v noci vlámali do uzatvorenej predajne čerpacej stanice, kde odcudzili spotrebný tovar, polícia ich následne zadržala," uviedol hovorca Slovnaft SK Anton Molnár. Policajné manévre na čerpacej stanici tým však zďaleka neskončili. Podľa informácií TV JOJ sa mal totiž jeden zo zlodejov priznať, že pri odchode z pumpy mali na mieste nechať výbušninu. Krátko na to sa táto informácia potvrdila.


"Na stojane určenom na plynové fľaše sa nachádzal neznámy podozrivý predmet, na miesto bol privolaný policajný pyrotechnik, ktorý zistil, že sa jedná o predmet podobný granátu," vyjadril sa hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička. Policajti predajňu ihneď evakuovali a okolie čerpacej stanice uzavreli páskami. Podozrivý predmet visiaci na kovovej konštrukcii s propán-butánovými fľašami pyrotechnik preskúmal a za prísnych bezpečnostných opatrení zaistil. Podľa našich informácií išlo o upravený útočný granát.


"Nájdený predmet nebol výbuchu schopný, daná vec je v štádiu vyšetrovania," ozrejmil Kudlička. Policajný pyrotechnik a kriminalisti zaisťovali stopy na mieste štyri hodiny. Nakoniec dorazil aj psovod so špeciálne cvičeným psom, ktorý prehľadal čerpaciu stanicu a jej okolie. Žiadnu ďalšiu výbušninu však nenašiel. Polícia zatiaľ v prípade nevzniesla žiadne obvinenie. Podľa informácií TV JOJ majú byť podozrivými traja miestni bezdomovci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy