Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z krčmy sadol rovno za volant: Podľa svedkov sa mu nedarilo vyjsť z parkoviska a ledva stál na nohách
Zdielať na

Z krčmy sadol rovno za volant: Podľa svedkov sa mu nedarilo vyjsť z parkoviska a ledva stál na nohách

SPIŠ / Ledva stál na nohách, ale na šoférovanie si trúfol. S viac ako tromi promile sa mu však nepodarilo odísť ani z parkoviska. S požičaným autom niekoľkokrát narazil do ďalšieho auta. To ho už ale blokoval nahnevaný majiteľ a o chvíľu na miesto dorazili aj policajti.

Roman popíjal v krčme uprostred krompašského sídliska. Majiteľ mazdy nám povedal, že sa chcel ísť otestovať. No nemal pri sebe doklady. preto ho napadlo ísť autom svojho kamaráta.

"Boli u nás policajti doma. Že moje auto proste buchlo do druhého auta. ten čo mám uňho v garáži auto, tak že nabúral," povedal Ondrej, majiteľ auta, ktoré riadil opitý kamarát Roman.

"Na jednom z parkovísk opakovane narazil do pred ním stojaceho vozidla značky mazda. Policajti muža podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol takmer 3,4 desatiny promile alkoholu v dychu," objasnila policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.



Krompašania hovorili, že Roman dokázal sotva stáť na nohách. Niet sa čomu diviť, že manéver pri opustení parkoviska sa mu opakovane nedaril.

Romana musel zastaviť majiteľ poškodenej Mazdy. Volkswagen zablokoval, aby sa opitému mužovi nepodarilo újsť. Aj preto sa ho podarilo zadržať krompašským obvoďákom.

"Vodičský preukaz mu bol zadržaný a ďalšia jazda zakázaná. Polícia v tej súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala hovorkyňa Ivanová.

 Krompašan sa v tohtoročnej policajnej evidencii stal nepopulárnym rekordérom. Postaral sa o to vysoký výsledok jeho dychovej skúšky.

"Táto dychová skúška bola v okrese Spišská Nová ves najvyšia tohto roku. Akú policajti namerali vodičovi pri dopravnej nehode," uzavrela hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy