Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nemala ani 15 rokov a porodila druhé bábätko. Otec prvého dieťaťa je obvinený zo sexuálneho zneužívania
Zdielať na

Nemala ani 15 rokov a porodila druhé bábätko. Otec prvého dieťaťa je obvinený zo sexuálneho zneužívania

REVÚCA / Revúcki policajti riešia chúlostivý prípad. Z nemocnice dostali informáciu o neplnoletej mamičke. Rodila týždeň pred 15. narodeninami. Z pôrodnice dvakrát ušla. Šokujúce však je, že je to jej už druhé dieťa.

Školáčka prvýkrát otehotnela v lete 2019. Vtedy mala iba 13 rokov. Zo sexuálneho zneužívania už polícia obvinila 21-ročného Gustáva. Niekoľkokrát sme ho hľadali doma, no stretnúť s ním sa nám nepodarilo.

"Vyšetrovateľ v Revúcej 21-ročného muža obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania a polícia prípad ďalej vyšetruje," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru. Vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie len v apríli tohto roku. Podľa miestnych však Gustáv nevedel, že dievča ešte nedovŕšilo 15 rokov.

"Nevedel, lebo tak mu povedala, že má 16. Klamala mu," povedala jedna z miestnych obyvateliek Rakytníka. Práve on by mal byť aj otcom druhého dieťaťa. "Aj tento prípad už rieši polícia v súčasnosti je v štádiu preverovania," uviedla hovorkyňa Mária Faltániová. Školáčka rodila v rimavskosobotskej pôrodnici. Z domu ju tam odviezli záchranári. Narodil sa jej približne 3 kilový chlapček. "Pôrod prebehol bez komplikácií aj napriek tomu, že išlo o veľmi mladú rodičku. Následne však mamička 2x, svojvoľne opustila zdravotnícke zariadenie,"  konštatovala hovorkyňa Mária Faltániová. Angela je však už momentálne umiestnená v Centre pre deti a rodiny aj so svojím synčekom. Na Slovensku sú dve takéto zariadenia, v ktorých je aktuálne 17 maloletých matiek s deťmi. "Ak si situácia vyžaduje vykonávanie opatrení pobytovou formou v zariadení, je nevyhnutné, aby bola matka v zariadení umiestnená spolu so svojím dieťaťom," vysvetlila Marianna Šebová, hovorkyňa ústredia ÚPSVaR. Prvé bábätko ale podľa sestry mladej mamičky skončilo v ústave. Z úradu práce sme sa bližšie informácie kvôli ochrane osobných údajov a súkromia nedozvedeli. Uviedli iba toľko, že táto rodina je v evidencii kurately od roku 2017.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy