Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž požiadal ženu o cigaretu. Tá si všimla, že je obnažený. Okrem väzenia za exhibicionizmus dostal aj peňažný trest
Zdielať na

Muž požiadal ženu o cigaretu. Tá si všimla, že je obnažený. Okrem väzenia za exhibicionizmus dostal aj peňažný trest

ZEMPLÍN / Väzenie nestačí, musí aj platiť. Humenský súd prejednáva prípad muža, ktorý sa na verejnosti odhaľoval a naháňal ženy. To však nie je všetko. Keďže sa pokúšal neoprávnene bývať v stredoškolskom internáte, súd mu prikázal uhradiť škody.

Vypýtal si cigaretu, no jeho chúťky sa postupne menili. Tridsaťdvaročný muž vystrašil viacero žien. Na verejnosti sa dopúšťal sexuálneho exhibicionizmu.

"Pani mu cigaretu dala pričom si všimla, že muž má stiahnuté tepláky po kolená, v ruke drží svoj pohlavný úd," opísala situáciu hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Jana Ligdayová. Na nevhodné správania muža upozornili ženy na viacerých uliciach v meste. Nasledovalo obvinenie a aj obžaloba z trestného činu výtržníctva. Odmietavým postojom sa preňho vyčíňanie neskončilo. Dve ženy prenasledoval a v odhaľovaní pokračoval.

V minulosti bol obvinený zo znásilnenia

Podľa informácií televízie JOJ si v minulosti odpykal trest za znásilnenie, a to vo viacčinnom súbehu so zločinom lúpeže. Každej žene sa našťastie podarilo ujsť. V prípade výtržníctva ho uznali za vinného. "Za to bol obvinenému uložený úhrný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov nepodmienečne a ochranné sexuologické liečenie ústavou formou," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová. V prípade tohto muža to ale nebol jediný problém. Na krku má obžalobu z ďalších skutkov. Jedným z nich bolo to, že sa pokúšal dostať do budovy stredoškolského internátu a poškodil tak majetok PSK. V internáte chcel býval. Obvinili ho preto z neoprávneného zásahu do práv k bytu či domu a tiež z poškodzovania cudzej veci. Škodu, ktorú škole spôsobil, teraz podľa rozsudku musí zaplatiť.

"Súd žalovaného zaviazal povinnosťou zaplatiť žalobcovi – Prešovskému samosprávnemu kraju sumu 485,45 Eur a priznal tiež žalobcovi na ťarchu žalovaného nárok na náhradu trov konania v celom rozsahu," doplnila hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. Rozsudok Okresného súdu Humenné zatiaľ nie je právoplatný. Muž sa verdikt dozvedel vo väzení, kde si už odpykáva trest za exhibicionizmus na verejnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy