Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
O život prišiel 20-ročný talentovaný hudobník. Okoloidúci vodiči našli pri ceste prevrátené auto na streche
Zdielať na

O život prišiel 20-ročný talentovaný hudobník. Okoloidúci vodiči našli pri ceste prevrátené auto na streche

NEMECKÁ / Tragické ráno na strednom Slovensku. Pri obci Nemecká, neďaleko Banskej Bystrice, našli okoloidúci vodiči pri ceste auto prevrátené na streche. Za volantom bol 20 ročný mladík, talentovaný folklorista. Hasiči z vraku žiaľ vytiahli už len jeho bezvládne telo.

Auto prevrátené na streche ležalo v kríkoch za potokom. Z hlavnej cesty medzi Breznom a Banskou  Bystricou si ho všimli okoloidúci vodiči o šiestej ráno. V okolí auta nikoho nenašli, mladý muž bol stále na sedadle vodiča, pripútaný bezpečnostným pásom. 

"Po príchode na miesto nehody sa osoba nachádzala zakliesnená v aute, jednotka pomocou hydraulického náradia vyslobodila osobu," uviedol hasič Ján Filguš.


Spod pokrčených plechov auta žiaľ vytiahli už iba jeho bezvládne telo, hoci boli na mieste záchranári, pomôcť sa mu už nedalo. "Vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.


Na strednom Slovensku ráno husto pršalo, cesty boli mokré, jednou z možností tak je, že 20 ročný vodič dostal na ceste šmyk.

Auto vyletelo na zvodidlá, čo ho katapultovalo do vzduchu a preletelo ponad potok. Kedy presne sa nehoda stala to ešte jasné nie je, chýbajú svedkovia a tak nevedia s odstupom akého času od nehody ho našli okoloidúci vodiči.

"20-ročný vodič na osobnom aute z doposiaľ nezistených príčin v zákrute zišiel z cesty, kde sa auto prevrátilo na strechu," dodala Faltániová.

V aute našli aj hudobný nástroj, 20 ročný Dominik bol talentovaným hudobníkom, hral na akordeóne. Vo viacerých súboroch a medzi folkloristami bol obľúbený. Okolnosti nehody, ktorá ho predčasne pripravila o život, vyšetruje polícia. "Polícia v Brezne začala trestné stíhanie pre usmrtenie. V prípade bola nariadená súdna pitva, pri ktorej bude nebohému vodičovi odobratá krv na prípadné požitie alkoholu," uzavrela hovorkyňa Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy