Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dopravná nehoda na Záhorí. Zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník
Zdielať na

Dopravná nehoda na Záhorí. Zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník

ZÁHORIE / Dopravná nehoda sa stala na Záhorí v časti križovatky Tomky-Studienka. Hasiči zabránili úniku kvapalín a na miesto dorazila dopravná polícia.

Jedno auto obrátené na streche a druhé nachádzajúce sa v priekope. Taký bol výsledok dopravnej nehody na Záhorí v blízkosti obce Studienka.


"Podľa prvotných informácií z miesta nehody, 48 ročná žena viedla auto Nissan Navara. Pri prejazde pravotočivou zákrutou nezvládla riadenie, prešla do protismeru a došlo k zrážke s protiidúcim autom Ford Transit. Ford sa po náraze prevrátil na strechu," povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


Obe vozidlá, ktoré sa po nehode stali nepojazdnými, musela včera večer odviezť odťahová služba.


Polícia zisťovala, či príčinou dopravnej nehody bol alkohol za volantom. Dychové skúšky u oboch vodičov však boli negatívne.  Na mieste sa nachádzali v rámci asistencie i hasiči, ktorí zabránili úniku kvapalín a odmetali z cesty úlomky z obidvoch áut. Účastníkov nehody nebolo nutné z vozidiel vystrihávať. V posádkach obidvoch áut bolo sedem ľudí.

"Pri dopravnej nehode sa zranili 3 osoby - žena a dvaja muži. Záchranári ich po ošetrení transportovali do nemocníc," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.


Privolaný bol však i vrtuľník. Leteckí záchranári po pristátí prevzali do svojej starostlivosti 48 ročnú ženu a jej 28 ročného syna.

"Obaja boli s úrazom hrudníka a ďalšími povrchovými poraneniami tela v stabilizovanom stave letecky transportovaní do Fakultnej nemocnice v Skalici," objasnila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Či nehodu spôsobila nepozornosť vodičky alebo iná okolnosť, stále vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy