Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Turisti odchádzajú zo Štrbského Plesa s obvineniami: Opití kopali, bili a prepichli gumy auta správcovi
Zdielať na

Turisti odchádzajú zo Štrbského Plesa s obvineniami: Opití kopali, bili a prepichli gumy auta správcovi

ŠTRBSKÉ PLESO / Dvaja turisti si z výletu na Štrbskom Plese odniesli okrem zážitkov aj obvinenia z dvoch trestných činov - poškodzovania cudzej veci a výtržníctva. Dvojica sa zabávala tým, že ničila obecný majetok, zbila správcu a na jeho aute prepichla pneumatiky.

Dvaja 63-roční turisti si uvoľnenie opatrení vysvetlili po svojom. Uvoľnili sa natoľko, že začali na Štrbskom Plese prevracať parkovacie zábrany, pričom ich videl správca plesa.

"Prišiel, upozornil a na to do stal odpoveď, že mu ublížili," povedal starosta Štrby Michal Sýkora.

Dvojica začala správcu biť lyžiarskou palicou, kopali do neho a dostal aj päsťou. To nebolo však všetko. "Hodili po ňom niečo a pokračovali ďalej,"  dodal starosta. Ako vysvetlila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, "jeden z mužov vzal nôž a prepichol prednú a zadnú pneumatiku tomuto vodičovi."

O agresívnych turistov sa postarali štátni policajti, ktorí hneď zistili, prečo boli tak zvláštne uvoľnení. "Dychové skúšky u oboch mužov mali pozitívny výsledok, a to v hodnotách okolo 1,7 promile," uviedla Ligdayová.

Štrbské Pleso je jedno z najnavštevovanejších miest vo Vysokých Tatrách. S vysokým počtom turistov úmerne rastú aj problémy. Preto starosta zriadil funkciu správcu obecnej časti, ktorý má právo upozorňovať návštevníkov na porušenie poriadku. "On má odo mňa aj splnomocnenie aj preukaz. On má činnosť, že vykonáva dozor aj nad zamestnancami,"  podotkol starosta Štrby.

Správca o útoku hovoriť nechcel, svoju prácu ale bude naďalej vykonávať. Pomôžu mu v tom aj časté kontroly štátnych policajtov, no a pomáhať budú aj príslušníci obecnej polície. Starosta verí, že útok na správcu bol posledným vážnym incidentom, ktorý sa už nebude opakovať. Agresívni 63-roční turisti zo Štrbského Plesa odišli s dvomi obvineniami.

"Z trestného činu poškodzovanie cudzej veci a trestného činu výtržníctva. Obvineným hrozí až trojročné väzenie," objasnila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Myslím si, že korona poznačila aj psychiku ľudí. Nevedia všetci rešpektovať pravidlá, ktoré sú tu stanovené," uzavrel starosta Štrby Michal Sýkora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy