Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Váh vyplavil mŕtve telo muža s bodnými ranami v oblasti srdca. Výsledky pitvy sú zarážajúce
Zdielať na

Váh vyplavil mŕtve telo muža s bodnými ranami v oblasti srdca. Výsledky pitvy sú zarážajúce

PIEŠŤANY / 67-ročný muž, ktorý mal v oblasti srdca bodné rany, si ich podľa polície zrejme spôsobil sám. Výsledky pitvy dokonca ukázali, že ani jedno zranenie nebolo smrteľné. Pripomenieme, že jeho nehybné telo našli v polovici apríla v Piešťanoch pri brehu rieky Váh.

19. apríla na brehu rieky Váh, v časti zvanej Lido, našiel nehybné telo muža náhodný okoloidúci. Aj keď sa spočiatku pracovalo s verziou, že muž zomrel bez cudzieho zavinenia, neskôr skutok prekvalifikovali. Podľa obhliadajúceho lekára mal totiž muž na tele, konkrétne v oblasti srdca, tri bodné rany. "Lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie. Prípad vyšetrujeme, ako násilný trestný čin," informuje hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. 

Vyšetrovanie sa začalo uberať iným smerom

Policajti, ako aj kriminalisti prehľadávali asi 300 metrový úsek, od miesta, kde telo našli. Dokonca aj jeho odparkované biele auto. Zarážajúce bolo to, ako a kto mu rany na hrudi spôsobil, keďže na oblečení nemal žiadne krvavé stopy. Polícia okrem pátrania hľadala aj svedkov, ktorí by 67-ročného muža pri Váhu videli. Na mieste mal byť totiž viac, ako len pár hodín.

Muža pohybujúceho sa na brehu rieky, ako aj biele auto, videla aj žena, ktorá napísala na policajný facebook. A to pod ich zverejnenú fotografiu."Ja som včera predpoludním a aj večer videla staršieho pána na brehu kanála. Mal tam zaparkované biele auto. Aj mi bolo divné, že je tam celý deň, lebo zjavne nelovil ryby a ani nebol na prechádzke."

Polícia po pitve prípad prekvalifikovala 

Po vykonaní pitvy, policajný vyšetrovateľ prípad, ktorý viedli, ako násilný trestný čin, prekvalifikoval. Muž si totiž siahol na život sám. "Piešťanský vyšetrovateľ, na základe záverov pitvy a získaných informácií, prekvalifikoval skutok na prečin usmrtenia. Vzhľadom na tieto informácie polícia preveruje aj verziu, že úmrtie osoby nemuselo byť zapríčinené konaním inej osoby," informuje Linkešová. 

Výsledky pitvy zároveň poukázali, že ani jedna z troch bodných rán, nezasiahla životne dôležité orgány, teda neboli smrteľné. Podľa informácií TV JOJ, mal mať 67-ročný muž, ťažké zdravotné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy