Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík svojho kamaráta bodol 8-krát. Podľa znalkyne bol v čase skutku nepríčetný a neuvedomoval si svoje konanie
Zdielať na

Mladík svojho kamaráta bodol 8-krát. Podľa znalkyne bol v čase skutku nepríčetný a neuvedomoval si svoje konanie

KOŠICE / Za pokus o vraždu mohol dostať mladý Košičan len podmienku. Podľa znalkyne bol v čase skutku nepríčetný a neuvedomoval si svoje konanie. Na slobodu sa však nedostane. Pre spoločnosť je vraj nebezpečný a pôjde sa liečiť.

24-ročný Ryan ešte v októbri minulého roka niekoľkokrát bodol svojho kamaráta. Z pokusu o vraždu je teraz opilstvo.

K incidentu došlo v záhradnej chatke v oblasti Krásna nad Hornádom. Mladík mal svojho kamaráta bodnúť 8-krát do krku, chrbta a hrudníka.

"Ráno som prišiel tu ku kamarátovi a som počul, že v noci tu bola nejaká bitka, a že dopichali suseda s nožíkom," povedal sused.

Už od prvého momentu sa podľa kamarátov správal obvinený muž podozrivo a nevedel obsedieť.

Na malú chvíľku sa ocitli dvaja muži v miestnosti sami. 24-ročný Ryane chytil Michala okolo hrudi,ten si však myslel že ho len udiera päsťami. Až po chvíli si všimol, že ho bodá. Na buchot vbehli do izby aj jeho kamaráti, ktorí zavolali záchranku. Tá zasiahla v poslednej chvíli.



Mužovi pôvodne hrozilo až dvadsať ročné väzenie za pokus o vraždu. Znalkyňa však zaznemanela u obvineného mladíka závislosť na drogách a alkohole. Podľa nej je pre verejnosť nebezpečný a mal by ísť na liečenie. Mladík celý skutok oľutoval, sľúbil, že už to nikdy neurobí a chce ísť domov pracovať.

"Za to sa odcudzuje na trest v trvaní štyroch rokov. Súd obžalovaného na výkon uloženého trestu odňatia slobody zaraďuje do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," vyslovil sudca.

Okrem toho musí podstúpiť protialkoholické, psychiatrické a protitoxikomanické liečenie v ústave.

Obvinený si však nechal lehotu na rozhodnutie o dovolaní sa, rozsudok je teda nepravoplatný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy