Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Košicami otriasol mohutný výbuch. Sedem ľudí sa zranilo
Zdielať na

Košicami otriasol mohutný výbuch. Sedem ľudí sa zranilo

KOŠICE / Veľká rana otriasla bývalou magnezitkou v Bočiari pri Košiciach okolo popoludní. Pec na pálenie magnezitu vybuchla pri spúšťaní do prevádzky a neskôr začala aj horieť.

V tom čase sa pri peci nachádzalo 7 ľudí, troch z nich odviezli záchranky. Dvaja sa zranili len povrchovo pravdepodobne v dôsledku predmetov, ktoré vymrštilo pri výbuchu. Jeden utrpel vážne popaleniny hlavy, krku a hrudníka. "Pravdepodobne utrpel zlomeniny hornej a dolnej končatiny," skonštatoval hovorca Záchrannej služby Košice Viktor Wurm.

Ešte aj v tomto čase je na mieste polícia, ktorá dokumentuje celú udalosť. "Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že následkom výbuchu došlo k požiaru, ktorý im podarilo rýchlo zlikvidovať. V čase výbuchu sa pri peci nachádzalo 7 osôb, z toho 3 utrpeli zranenia rôzneho rozsahu a momentálne sa nachádzajú v opatere ZZS. Zasahujúci hasiči vykonávajú prieskum areálu a odvetrávajú priestory," informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

Polícia už začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví a všeobecného ohrozenia. "Presná príčina ako k výbuchu došlo je predmetom vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Na mieste bola reportérka Viktória Adamečková. Viac v KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy