Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pred spravodlivosťou ušiel do Španielska, no pre brutálny útok skončil vo vyšetrovacej väzbe
Zdielať na

Pred spravodlivosťou ušiel do Španielska, no pre brutálny útok skončil vo vyšetrovacej väzbe

TRENČÍN / 34-ročný Ľuboš z okresu Prievidza, ktorý je obvinený z pokusu vraždy, skončil vo väzbe. Pred spravodlivosťou ušiel do Španielska. Tam ho zadržali tamojší policajti a eskortovali ho na Slovensko. Hrozí mu až 25-ročný trest, prípadne doživotie.

Naposledy prišiel do budovy okresného súdu v Trenčíne minulý rok sám a bez pút. V utorok mu spoločnosť robili trenčianski pmjčkári. Sudcovi musel okrem iného vysvetľovať aj to, prečo ignoroval pojednávanie a ušiel do zahraničia. "On to odôvodnil ako skrat, že na verejnom vypočutí svedčili dôkazy proti nemu a dostal strach z hroziaceho trestu," priblížil prokurátor. 

Pred takmer štyrmi rokmi kradol v prievidzskej firme. Prekvapil ho zamestnanec, ktorého brutálne dobil, polial benzínom a podpálil. "On to chcel dokončiť, to aj povedal, že zhoríš," povedal napadnutý muž Milan Červeň. 

Obvinili ho z vraždy v štádiu pokusu. Stíhaný bol na slobode, čo aj využil a ušiel do zahraničia. V utorok sa čiastočne vyjadril aj ku skutku. "Tvrdí, že to bolo inak, čo vraj vysvetlí na hlavnom pojednávaní. Nevidím na jeho správaní nejakú úprimnú ľútosť," skonštatoval prokurátor. 

V pojednávacej miestnosti strávil takmer dve hodiny. Sudca ho nakoniec poslal do vyšetrovacej väzby. "Svojim útekom do Španielska a pri tom treste, ktorý mu hrozí, zadal dôvody útekovej väzby," vysvetlil prokurátor. 

Sudca tak vyhovel návrhu prokurátora. Obvinený voči rozhodnutiu nenamietal. "Ten spôsob spáchania bol brutálny, aj štyri roky po skutku poškodený sa ho stále bojí a verím, že dnešným vzatím do väzby sa mu uľaví," dodal prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy