Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lovci lebiek zadržali muža, ktorý dobil a podpálil človeka. Priviezli ho až z Barcelony
Zdielať na

Lovci lebiek zadržali muža, ktorý dobil a podpálil človeka. Priviezli ho až z Barcelony

TRENČÍN / Do Trenčína z Barcelony v pondelok eskortovali hľadaného Ľuboša, ktorý v auguste 2017 kradol v prievidzskej firme a okrem toho tam brutálne zbil a podpálil muža, ktorý ho vyrušil. Obvinený je z vraždy v štádiu pokusu. Súdu sa však vyhýbal a ušiel do zahraničia. Zadržali ho lovci lebiek.

Zadržaného Ľuboša priviezli policajti útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru SR do Dubnice nad Váhom. Po prílete z Barcelony si ho od svojich španielskych kolegov prevzali na bratislavskom letisku. Noc strávi v policajnej cele. Na krku má obvinenie z vraždy v štádiu pokusu. V auguste 2017 ho pri krádeži v prievidzskej firme vyrušil pán Červeň. Páchateľ ho brutálne dobil. "Sa na mňa nahol a začal ma biť tou tyčou hlava nehlava," povedal Milan Červeň, zranený muž.

Spadol na zem a páchateľ na neho zúrivo útočil ďalej. Nakoniec ho polial benzínom, zapálil a ušiel oknom. "On to chcel dokončiť, to aj povedal, že zhoríš," ozrejmil Červeň. Stíhaný bol na slobode. Na súde sa však ukázal iba jeden krát. Potom zmizol. Nič o ňom nevedel ani jeho advokát. "Preto predseda senátu vydal príkaz na zatknutie obžalovaného, aj európsky zatýkací rozkaz, vzhľadom na informácie, že sa nachádza v inom členskom štáte Európskej únie," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus .

"Cieľoví pátrači z policajného prezídia, prezývaní verejnosťou ako lovci lebiek, zistili, kde sa hľadaný Ľuboš nachádza a kontaktovali španielskych kolegov," vyjadril sa hovorca PPZ SR Michal Slivka. Tí ho zadržali počas bežnej kontroly 19. februára, krátko po pol noci, asi 65 kilometrov od Barcelony. Po viac ako dvoch mesiacoch strávených v španielskom väzení je už na Slovensku. Sudca Okresného súdu v Trenčíne bude už v utorok rozhodovať o jeho vzatí do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy