Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Považskej Bystrici otriasol sídliskom mohutný výbuch. Tlaková vlna ľuďom vyrazila dvere
Zdielať na

V Považskej Bystrici otriasol sídliskom mohutný výbuch. Tlaková vlna ľuďom vyrazila dvere

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Mohutný výbuch otriasol v pondelok neskoro popoludní sídliskom Stred v Považskej Bystrici. Došlo k nemu na ôsmom poschodí. Ľudí evakuovali a v noci panelák strážili policajti. Zadržali aj muža, ktorý má byť za výbuch zodpovedný.

Mohutná explózia sa ozvala z vrchných poschodí paneláku neskoro popoludní, tlaková vlna ľuďom vyrazila dvere. "Vyrazilo mi dvere, hasiči povedali, že ak by som za nimi stála, tak ma to zabije," hovorí obyvateľka bytovky. "Manželka prišla z obchodu, vyložila nákup a zrazu rana," hovorí obyvateľ bytovky. Mohutná detonácia vyrazila aj okno, črepiny sa rozleteli po celom vchode, detonáciu počulo celé sídlisko, aj hasiči, ktorí majú stanicu oproti bytovke.  

Neznámu výbušninu niekto umiestnil na najvyššom poschodí

Výbušnina bola na chodbe. Ľudí krátko po výbuchu evakuovali, Najdôležitejšie je, že sa našťastie nikto vážnejšie nezranil. Na ošetrenie k lekárovi dnes ráno domový dôverník previezol len jednu staršiu pani, ktorá si až ráno všimla poranenie na ruke.

Polícia už začala trestné stíhanie

Vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia a v tejto súvislosti zadržala podozrivého muža, zatiaľ oficiálne nikto obvinený nebol. Škody spôsobené explóziou ešte vyčíslené nie sú, no určite budú vysoké. "Bolo začaté trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, podozrivý bol zadržaný," informuje hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

V pondelok večer zasadol aj krízový štáb mesta, ktorý na miesto vyslal statika, ten skonštatoval, že budova poškodená nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy