Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvanásťročného chlapca údajne zrazil muž na štvorkolke. Podozrivý, napriek tvrdeniam kamarátov, vinu popiera
Zdielať na

Dvanásťročného chlapca údajne zrazil muž na štvorkolke. Podozrivý, napriek tvrdeniam kamarátov, vinu popiera

OSTROVANY / Dvanásť ročného chlapca údajne zrazil muž na štvorkolke. Tvrdia to jeho kamaráti, s ktorými šiel po chodníku. Navyše mal podľa svedkov odísť z miesta nehody bez toho, aby chlapcovi poskytol prvú pomoc. Stalo sa to v Ostrovanoch na východnom Slovensku.

Posledné okamihy pred nehodou zachytila kamera, ktorá je pri ceste. Muž na štvorkolke prešiel do protismeru a rútil sa priamo k partii chlapcov. Tí sa snažili uhnúť čo najďalej od cesty. Vodič až tesne pri obrubníku stočil volant. Kamera sa v tej chvíli otočila na druhú stranu cesty. Muž sa mal podľa chlapcov takisto otočiť a opäť namieriť so štvorkolkou priamo k nim.

"Obrátil sa a išiel hore, potom už ho trafil, len kamera ho nenasnímala, tu je kamera hore," opísal otec zrazeného chlapca  Dávid Kaleja.

"Môj brat tam stál a buchol do neho," dodal brat zrazeného.

Vodičom štvorkolky bol podľa polície 46-ročný muž. Ten podľa svedkov hneď po nehode odišiel. Po pár minútach prišiel na miesto muž na štvorkolke no rodičom, ktorí medzitým pribehli k miestu nehody tvrdil, že on chlapca nezrazil.

"On popieral, že to nie je on, že išla pred ním ešte iná štvrokolka," povedal otec chlapca.

"Tam neni vidno jak do neho buchol, už iba ako leží na zemi," uviedla matka chlapca Vlasta Kalejová.


Dvanásťročnému Dávidovi prišli na pomoc ľudia zo susedných domov, ktorí počuli prudké pridávanie plynu a neskôr už len krik a detský plač.

"Kričal, že ho bolí noha aj hlava," podotkla matka zrazeného.

Zranený chlapec sa zotavuje zo zranení v prešovskej nemocnici. Presné okolnosti nehody vyšetruje polícia.

"Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove," uzavrela policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy