Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kuriózny prípad: Na policajné oddelenie prišiel muž, ktorý nebol triezvy a napriek tomu šoféroval
Zdielať na

Kuriózny prípad: Na policajné oddelenie prišiel muž, ktorý nebol triezvy a napriek tomu šoféroval

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Kuriózny prípad riešili dopravní policajti z Považskej Bystrice. Na oddelenie k nim prišiel 40-ročný Milan, ktorý nebol triezvy a šoféroval. Za jeho prehrešok mu hrozil ročný pobyt za mrežami, ale nakoniec je všetko inak.

Nevedno či šlo o provokáciu, v každom prípade, keď Milan do budovy polície vošiel už z nej nevyšiel. Zatvorili ho do cely policajného zaistenia. Po Považskej Bystrici sa večer prevážal na aute opitý. Vozil sa aj po parkovisku priamo pred budovou polície. "Na parkovisku mal auto zaparkovať a po vystúpení z auta vošiel do budovy polície," informuje hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

Slúžiaci policajt si všimol, že Milan nie je vo svojej koži. "Nakoľko javil známky požitia alkoholu, tak ho policajt vyzval k vykonaniu dychovej skúšky s výsledkom merania 1,01," hovorí Kudlička. 

Pri opakovanej dychovej skúške šla hodnota alkoholu ešte vyššie

Výsledok sa vyšplhal až na hodnotu 2,19 stotín alkoholu v dychu. "Dopravní policajti z Považskej Bystrice vzniesli obvinenie pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky voči 40-ročnému mužovi z okr. Považská Bystrica," hovorí Kudlička. 

Až pred sudcom Milan povedal, že na políciu prišiel preto, lebo si myslel, že je tam jeho bývalá priateľka, obával sa, že ho šla udať a tak sa šiel radšej presvedčiť.

"Sudca vydal trestný rozkaz, uložil trest šesť mesiacov s podmienečným odkladom a zákazu činnosti na 3 roky," informuje hovorca KS Trenčín Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy