Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajná naháňačka cez tri okresy: Muža bez vodičáku zastavila až prasknutá pneumatika
Zdielať na

Policajná naháňačka cez tri okresy: Muža bez vodičáku zastavila až prasknutá pneumatika

ŽILINSKÝ A TRENČIANSKY KRAJ / Poriadny adrenalín zažili vo štvrtok popoludní policajti zo Žilinského aj Trenčianskeho kraja. Naháňali šoféra, ktorý im v Žiline nezastavil a počas šialenej jazdy cez viacero okresov ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných na ceste. Policajti použili aj služobnú zbraň. Vodiča však ani výstrel do vzduchu a streľba na auto nezastavili.

​Unikajúceho vodiča policajti viackrát zablokovali, no vždy sa mu podarilo ujsť. "Muž nereagoval na výzvy naopak zvýšil rýchlosť a unikal smerom na Bytču," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Jeho cesta nakoniec skončila v Považskej Bystrici. Vysokou rýchlosťou jazdil cez Žilinu, ohrozil viacerých vodičov, obiehal cez plnú čiaru a robil všetko pre to, aby hliadkam unikol. V Považskej Bystrici ho zablokovali v kruhovom objazde, s autom prebehol cez jeho stred, zastavila ho až prasknutá pneumatika.

Pod vplyvom alkoholu ani drog nebol. Dôvodom jeho šialenej jazdy a nezastavenia policajtom bolo to, že za volantom nemal, čo hľadať. Mal totiž súdom uložený zákaz šoférovania. Momentálne je v policajnej cele. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodala Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy