Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanec obecného zastupiteľstva fyzicky napadol tínedžera. Rodičia zverejnili video, ktoré útok zachytáva
Zdielať na

Poslanec obecného zastupiteľstva fyzicky napadol tínedžera. Rodičia zverejnili video, ktoré útok zachytáva

HORNÝ ZEMPLÍN / Na východe Slovenska napadol obecný poslanec 16-ročného chlapca. Existuje aj video, ktoré sa pobúrení rodičia rozhodli zverejniť a chcú podať trestné oznámenie. Je možné, že chlapec provokoval, napriek tomu je takéto konanie podľa odborníkov za čiarou.

Incident medzi tínedžerom a obecným poslancom sa mal odohrať na jednej z ulíc v obci Kalná Roztoka. Rodičia sa rozhodli zverejniť video, ktoré fyzický útok zachytáva. Otec napadnutého chlapca tvrdí, že partia tínedžerov mala s poslancom problém už aj večer predtým. "Oni oslavovali narodeniny na pozemku urbárskeho lesného spoločenstva, kde prišiel pán poslanec, ktorý ich už v ten večer napadol a vyhnal z pozemku, že vraj je jeho," hovorí otec napadnutého chlapca. 

Situácia sa vyhrotila v nasledujúci deň, kedy už na chlapca zaútočil aj fyzicky

Mnohí odborníci sa zhodujú na tom, že na správanie ľudí má veľký vplyv aj súčasné obdobie koronakrízy. "Sami vidíte, čo tá korona priniesla. Deti sú hyperaktívne, dospelí sú nervózni," hovorí starosta obce Kalná Roztoka Ladislav Hakulin. "V spoločnosti sa čoraz častejšie vytráca úcta a rešpekt k starším, tolerancia a morálne zábrany," hovorí psychiater Ladislav Jakubčiak. "Nemal to riešiť tak, ako to riešil a pravdepodobne to ľutuje. Mohol ísť za rodičmi a povedať, že váš chlapec sa nespráva na verejnosti, tak ako má," hovorí starosta Hakulin. 

"Keby sa chcel skontaktovať, tak vie, kde bývam, tak by za mnou prišiel a vysvetlil, čo sa stalo," hovorí otec napadnutého chlapca. Priestor na vyjadrenie sme dali aj obecnému poslancovi.

Chceli sme sa s ním o incidente porozprávať aj osobne, no stretnutie odmietol. "Tam nie je čo riešiť, ja vám nebudem odpovedať. A keď niečo odvysielate, podám na vás trestné oznámenie," telefonuje poslanec obecného zastupiteľstva v Kalnej Roztoke. 

Expertka na trestné právo to však nevidí ako banalitu, práve naopak

Dieťa je navyše chránenou osobou, čím sa trestná sadzba zvyšuje. "Podľa videozáznamu sa zdá, že osoba, ktorá koná tým spôsobom, že napadla toho mladíka sa dopúšťa trestného činu výtržníctva," hovorí expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Rodičia plánujú podať trestné oznámenie na polícii. "Mali by sem ísť tým deťom príkladom, nielen ako poslanci ale ako dospelí ľudia," hovorí starosta Hakulin. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy