Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlámania do rodinných domov sú čoraz častejšie: Bratislavskí policajti ich rátajú v desiatkach
Zdielať na

Vlámania do rodinných domov sú čoraz častejšie: Bratislavskí policajti ich rátajú v desiatkach

ROVINKA / V Bratislavskom kraji za uplynulé dni výrazne stúpol počet vlámaní do rodinných domov. Policajti ich rátajú v desiatkach. Zatiaľ poslednou nočnou akciou boli rodinné domy v Rovinke. Zlodeji z nich brali všetko. Od televízorov až po varné dosky, ktoré vytrhli z kuchynskej linky.

​Počas utorkovej noci zlodeji vykradli desať domov v novovybudovanej časti Rovinky. Vôbec si nerobili starosti so stopami, ktoré za sebou zanechali na viacerých miestach. Bez väčších problémov sa prechádzali aj pod bezpečnostnými kamerami, ktoré sú v okolí. Na neďalekej čerpacej stanici ich zachytila kamera, keď tankovali do auta, ktoré malo ukradnuté EČV a z miesta odišli bez zaplatenia. V utorok lokalitu navštívili už druhýkrát. "V priebehu dnešného dňa sme prijali na linku 158 oznámenie o vlámaní do viacerých neobývaných, ako aj obývaných novostavieb v obci Rovinka," uviedol hovorca KR PZ BA Michal Szeiff.

"Paradoxne sa nevlúpavali len do domčekov, ktoré boli obývané, ale teda aj do neobývaných, teda do tých, kde boli cenné veci. Pričom vlastne u iných zákazníkov, ktorí tu ešte nebývajú, kradli minulý týždeň, ukradli veci a tento týždeň to už doklepli tým, že vytrhli až varnú dosku. Škody v našej firme sú minimálne zatiaľ vyčíslené na 50-tisíc eur," vyjadrila sa Sandra Benko, zástupca developera.

Podľa zatiaľ dostupných informácií, zlodejov bolo určite viac a boli medzi nimi aj ženy. Dvaja sa presúvali na kolobežke a bicykli, ďalší pešo a ďalší na autách. Potvrdili to aj zábery z kamier a aj svedkovia. "Videli sme ich o tri štvrte na päť ráno, ako išli na kolobežke a bicykli, mali batohy, odtiaľ im trčali dve fľaše alkoholu. Volali sme hliadku. Potom prišla hliadka," povedala tamojšia obyvateľka.

Zlodejom bolo pravdepodobne jedno, či v dome niekto je alebo nie. "Som si myslela, že je taký vietor, že mi chce dvere vyvaliť, tak som išla von a som videla, že mala som už na takých, čo ja viem 5 cm tie dvere vyvalené. Kopanec na skle, tak som videla veľa blatových šliap a keby som nevyšla z tej izby, tak asi by sa im aj niečo podarilo, možno by sa im podarilo aj niečo horšie," skonštatovala obyvateľka.

Ukradnutý prívesný vozík a bicykle sa počas dňa našli neďaleko rodinných domov, kde si ich pravdepodobne zlodeji pripravili na odvoz. Popoludní našiel domovník z neďalekej bytovky ďalšie ukradnuté veci na chodbe a v pivnici. "A keď som tu videl policajtov, pri našom dome, kde sa zistilo, že sa tu našiel nejaký prívesný vozík a ešte iné veci, bicykle, tak som sa pýtal, že či sa nestratili aj takéto veci, tak sme to išli pozrieť a našlo sa všetko. Strašne veľký TV, sušičky, práčky, varná doska, zariadite s tým celý byt no," vyjadril sa Peter, domovník.

Za uplynulé dni to nie je prvý prípad, kedy sa zlodeji v okruhu pár kilometrov vlámali do domov. "Za uplynulý víkend sme prijali celkovo 7 oznámení, ktoré pochádzali z Bernolákova, Zálesia, Rovinky či obce Malinovo. Seneckí policajti doposiaľ objasnili tri prípady a vzniesli obvinenie jednej osobe," ozrejmil Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy