Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika obžalovali
Zdielať na

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika obžalovali

Archívne video

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na obvineného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, a to pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku a pokračovací zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Dušan Kováčik je pre obvinenia z viacerých trestných činov momentálne väzobne stíhaný. Podľa orgánov činných v trestnom konaní spolupracoval so zločineckou skupinou takáčovcov a tiež so skupinou okolo Norberta Bödöra a obvinených policajných funkcionárov. 


"Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na obvineného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. pre zločin
založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku a pokračovací zločin zneužívania 
právomoci verejného činiteľa v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti,"
konštatoval hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Ako informovala TV JOJ Dušana Kováčika vylúčili v prípade Očistec na samostatné konanie minulý týždeň. Podľa zistení TV JOJ to súviselo s jeho piatkovým eskortovaním pred vyšetrovateľa NAKA do bratislavskej budovy policajného prezídia. Kováčik s advokátmi na NAKA strávil celé dopoludnie strážený zásahovou jednotkou polície.

Robert Fico na tlačovej besede zareagoval na to, že sa Dušan Kováčik o chvíľu dostane pred súd. Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry sa podľa Fica "potrebovali zbaviť prokurátora." Podľa expremiéra je tento prípad neudržateľný na súde. 

"Skúste sa pozrieť na golfove turnaje na Slovensku. Kto s kým hrával golf a dozviete sa všetko... potom sa nebudete čudovať, že padli rozhodnutia, ktoré padli," vyhlásil predseda Smeru - SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy