Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ohavný skutok dvoch tínedžerov: Pre 17 eur zavraždili dôchodkyňu priamo v jej dome
Zdielať na

Ohavný skutok dvoch tínedžerov: Pre 17 eur zavraždili dôchodkyňu priamo v jej dome

BANSKÁ BYSTRICA / Vražda 90-ročnej ženy otriasla Muráňom začiatkom vlaňajšieho júna. Bývalú učiteľku našli v dome s viacerými bodnými ranami na krku a hrudníku. Obžalobe z vraždy čelia dvaja miestni chlapci. Motívom mali byť peniaze, ukradli necelých 20 eur.

Podrobnosti otrasného prípadu, ktorý sa stal minulé leto, sa teraz dozvedá verejnosť. V súdnom procese vystupujú ako dvaja hlavní aktéri tínedžeri z Muráňa. V čase vraždy mal Denis iba 16 a jeho kamarát Matúš 18 rokov. Obeťou je 90-ročná dôchodkyňa, bývalá učiteľka z Muráňa. Do domu sa mali vlámať v noci, keď dôchodkyňa. Chlapci ukradli peniaze, mladší z nich si zobral aj cukríky. Žena sa podľa obžaloby prebrala a starší z obžalovaných ju mal dobodať nožom. Oboch tínedžerov poznala, chodili jej rúbať drevo.

Mladší z chlapcov priznal všetko, starší popiera a tvrdí, že on nevraždil. "On by to nespravil, ani kilá na to nemá, však to bola brutálna vražda," povedala Matúšova matka. Matúš, ktorý vo väzbe oslávil 19 narodeniny vo výpovedi tvrdil, že v osudnú noci bol doma a pozeral televízor. V jeho nevinu veria jeho príbuzní, ktorí počas procesu vypovedali tiež. "Vystrájali ako sprostí chlapci, ale toto by nespravili, však prišli domov normálne. Ja dúfam, že zistia kto to spravil, však on chce ísť aj na detektor lži," dodala Matúšova matka.

O tom, že nožom na 90-ročnú pani učiteľku útočil Matúš vypovedal aj mladší z obžalovaných. Výsluch mladistvého Denisa bol však podľa súdu mimoriadne náročný vzhľadom na chlapcove obmedzené sluchové a rečové schopnosti a trval niekoľko hodín. V neprospech chlapcov navyše svedčia stopy, ktoré v dome našli policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy