Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hrôza na východe: Telo muža našli v štádiu rozkladu. V dome s ním bolo aj 6 vyhladovaných psov
Zdielať na

Hrôza na východe: Telo muža našli v štádiu rozkladu. V dome s ním bolo aj 6 vyhladovaných psov

ŇAGOV / Polícia vyšetruje smrť 58-ročného muža. Jeho telo našli v značnom štádiu rozkladu. V rodinnom dome s ním bolo zatvorených aj šesť vyhladovaných psov. Príčina mužovej smrti zatiaľ nie je známa.

​Miestni obyvatelia nám povedali, že muža nevideli niekoľko dní. "Ja som ho videl naposledy cca na Veľkonočný pondelok," povedal obyvateľ Ňagova. V dome sa však podľa ich slov každý večer svietilo a zapnutý bol aj televízor. Tomu, že nevychádzal z domu neprikladali pozornosť, keďže von chodieval málokedy. "No a už som len videl, že psy sú na okne, pozerajú cez okno, no tak som volal starostovi," vyjadril sa ďalej obyvateľ Ňagova.

Spolu s nebohým majiteľom boli v dome zatvorené niekoľko dni aj jeho psy. Jedna sučka a päť šteniatok. Na miesto privolali políciu. Akákoľvek pomoc mužovi už ale nemala zmysel. "V dopoludňajších hodinách bol nájdený 58-ročný muž z obce Ňagov, ako nehybne leží v tzv. letnej kuchyni za rodinným domom," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová. "Majiteľ tých psíkov, už zosnulý pán, bol obhryzený týmito svojimi psíkmi," povedala Lenka Lisá, OZ Pomáhaj a chráň. Podľa veterinárnej lekárky vyhladované psy reagovali pudovo. "Pokiaľ nemá iný príjem potravy, už nepozerá na to, že je to majiteľ. A je možné, že začne obhrýzať kvôli hladu, dehydratácii aj telo zosnulého pána," skonštatovala Lisá.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. "Nakoľko k úmrtiu muža došlo bez svedkov a telo bolo v značnom rozklade, obhliadajúci lekár nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti," vyjadrila sa Ligdayová. Psíkov sa ujmú dobrovoľníčky z karanténnej stanici v Humennom. "Žiaľ, takýto smutný prípad, aký nastal v obci Ňagov, by mal byť riešený," dodala Lisá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy