Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NAKA v rámci akcie NOBEL obvinila Mariána z Košíc. Hrozí mu 7 až 10 rokov väzenia
Zdielať na

NAKA v rámci akcie NOBEL obvinila Mariána z Košíc. Hrozí mu 7 až 10 rokov väzenia

KOŠICE / V pondelok v dopoludňajších hodinách sa polícii muža podarilo zadržať pred obchodným domom na sídlisku Dargovských hrdinov. Podľa informácií TV JOJ mal mať pri sebe rôzny chemický materiál.

V stredu, 14. apríla, na okresnom súde v Košiciach rozhodli o vzatí do väzby obvineného štyridsaťpäť ročného Mariána. Na súde nemal obhajcu, sťažnosť nepodal. V prípade dokázania viny mu hrozí 7 až 10 rokov.

Okrem chemikálií mal pri sebe aj luk so šípmi. NAKA sa podarilo zadržať veľké množstvo chemikálií, nebezpečných látok, trasľavín, danubid - plastickú trhavinu, výbušné látky na výrobu nástražného výbušného systému, ale aj približne 10-tisíc kusov streliva, či dokonca nefunkčnú muníciu z 2. svetovej vojny.

​ Súčasťou akcie Nobel bol aj zásah Národnej kriminálnej agentúry Východ v dedine Vŕbnica v okrese Michalovce. Práve tam je rodinný dom, ktorý podozrivý s rodinou pravidelne navštevoval. Objekt má parametre ideálneho úkrytu pre trestnú činnosť.

​Na mieste zasahovali hasiči, pyrotechnici, psovod, bolo privolané aj kontrolné chemické laboratórium. Bytová prehliadka trvala do neskorých nočných hodín. Podľa našich informácií hasiči na mieste pred bytovkou prečerpávali chemikálie do špeciálneho ekologického vozidla, ktoré je určené na prevoz nebezpečných látok. Celý zadržaný materiál previezli ešte v pondelok do areálu polície na Rampovej ulici.

Polícia na mieste zabezpečila niekoľko chemického materiálu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy