Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poplach pri košickom nákupnom centre: Muž mal pri sebe luk a nebezpečné chemické látky
Zdielať na

Poplach pri košickom nákupnom centre: Muž mal pri sebe luk a nebezpečné chemické látky

KOŠICE / NAKA už druhý deň pracuje na akcii s krycím názvom "Nobel". V pondelok zadržali jedného podozrivého, prehľadali jeho byt a v utorok sa presunuli do rôznych kútov košického kraja, kde by mohli byť ďalšie skrýše s chemikáliami.

V pondelok v dopoludňajších hodinách sa polícii muža podarilo zadržať pred obchodným domom na sídlisku Dargovských hrdinov. Podľa našich informácií mal mať pri sebe rôzny chemický materiál.

Okrem chemikálií mal pri sebe aj luk so šípmi. Krátko po zadržaní, NAKA za asistencie košických kukláčov aj so psovodom, vtrhli do jedného z bytov, kde sa zdržiaval Marián. Podľa našich informácií sa im podarilo zadržať veľké množstvo chemikálií, nebezpečných látok, trasľavín, danubid - plastickú trhavinu, výbušné látky na výrobu nástražného výbušného systému, ale aj približne 10-tisíc kusov streliva, či dokonca nefunkčnú muníciu z 2. svetovej vojny.

Na mieste zasahovali hasiči, pyrotechnici, psovod, bolo privolané aj kontrolné chemické laboratórium. Bytová prehliadka trvala do neskorých nočných hodín. Podľa našich informácií hasiči na mieste pred bytovkou prečerpávali chemikálie do špeciálneho ekologického vozidla, ktoré je určené na prevoz nebezpečných látok. Celý zadržaný materiál previezli ešte v pondelok do areálu polície na Rampovej ulici.


"Akcia si vyžiadala spoluprácu aj dalších policajných zložiek," uviedol hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka. V utorok v popoludňajších hodinách zadržaného 45-ročného Mariána predviedli na výsluch. To, aké úmysly mal s takým veľkým množstvom chemikálií, zisťujú policajti. "Vzhľadom na to, že procesné úkony zatiaľ neboli ukončené, v tomto štádiu konania viac informácií nie je možné poskytnúť," doplnil Slivka. Polícia dôkladne prehľadáva rôzne miesta, kde by muž mohol muníciu, či nebezpečné látky ukrývať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy