Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý mladík (18) bez vodičáku zrazil dieťa. Jeho matka na hrôzu pred očami nikdy nezabudne
Zdielať na

Opitý mladík (18) bez vodičáku zrazil dieťa. Jeho matka na hrôzu pred očami nikdy nezabudne

PODHORANY / 18-ročný mladík zrazil malé dievčatko - a to pred očami jej matky. Nešťastie sa stalo v obci Podhorany. Mladík po nehode z miesta ušiel. Za volantom pritom nemal čo robiť. Nemá vodičský preukaz a nafúkal takmer dve promile.

​​Mladíkova rodina a ani on s nami hovoriť nechceli. Nevyšli ani pred dom, odkázali nám to po občianskej hliadke, no matka len 7-ročnej Alenky na tú hrôzu tak skoro nezabudne. Do malej Alenky narazil osobným autom, vystrašená matka nevedela, čo má v danej chvíli robiť. "Počas jazdy narazil do 7-ročnej slečny, ktorá stála na chodníku pred obytným domom. Dievča spadlo na zem a vodič z miesta ušiel," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová.

Mladý muž ďaleko neušiel, policajti ho po krátkom čase vypátrali a zistili, že za volantom nemal, čo robiť. Nie je totiž držiteľom vodičského preukazu a nebol triezvy. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok presiahol hodnotu 1,6 promile," ozrejmila Ligdayová.18-ročný mladík je stíhaný na slobode, no trestu neujde, čaká ho kolotoč súdnych pojednávaní.

Matke malého dievčaťa je najviac ľúto to, že sa im ani neospravedlnil. Alenka sa lieči doma, má poranenú nohu. Jej matka nám povedala, že ju má v sadre. Stačilo však málo a malé dievča tu už pre nezodpovedného 18-ročného mladíka nemuselo byť. "Muž bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy