Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladý muž ukrýval vo svojej izbe ľudské lebky
Zdielať na

Mladý muž ukrýval vo svojej izbe ľudské lebky

BANSKÁ BYSTRICA / Ľudské lebky v panelákovom byte. Mladý muž ukrýval kostrové pozostatky vo svojej izbe v Banskej Bystrici. Všetko čo kriminalisti v byte našli, už poslali na expertízne skúmanie.

Netradičný prípad zamestnáva banskobystrických policajtov, v jednom z bytov objavili ľudské lebky. "Môžem potvrdiť, že včera sme zaistili tri kusy lebiek, bude vykonaná expertíza za účelom zistenia pôvodu," informuje policajná hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Petra Kováčiková. 

V byte na banskobystrickom sídlisku Radvaň býva mladý muž. Zbierku viacerých lebiek pred očami prípadných zvedavcov ukrýval. Niektoré z kostrových pozostatkov sú zvieracieho pôvodu, no niekoľko z nich je podľa polície ľudských. "V tejto súvislosti sme začali trestné stíhanie pre hanobenie mŕtveho," informuje Kováčiková. 

Ako sa mladý banskobystričan k lebkám dostal, ani informácie o ich pôvode, prezradiť policajtom nechcel. "Prebiehajú procesné úkony, viac informácií poskytneme po ukončení vyšetrovania," informuje Kováčiková. 

Nie je to prvý takýto prípad, ktorý policajti v BB riešili

Pred piatimi rokmi našli robotníci pri opravách v paneláku mužskú ľudskú ruku. Ležala v krabici medzi teplovzdušnými rúrami. Jej pôvod a ani toho, kto ju tam ukryl, sa doteraz zistiť nepodarilo. "Porovnávali sme DNA ale nezistila sa zhoda," informuje hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Mária Faltániová. 

V Ladzanoch pri Krupine pred tromi rokmi našli ľudské lebky položené na autobusovej zastávke. V tomto prípade sa vinníka podarilo nájsť, išlo o stredoškoláka, ktorý ich našiel počas školskej praxe pri oprave kostola a odniesol ich domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy