Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dvaja cyklisti zrazili chlapca. Polícia zverejnila video a žiada o pomoc pri ich stotožnení
Zdielať na

Dvaja cyklisti zrazili chlapca. Polícia zverejnila video a žiada o pomoc pri ich stotožnení

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja cyklisti mali pred budovou železničnej stanice v Banskej Bystrici zraziť 7-ročného Lukáša. Polícia po mesiaci zverejnila video a žiada o pomoc pri ich stotožnení.

Mama sedemročného chlapca čakala s jeho súrodencami v budove po nedeľnom nákupe na vlak, keď sa jej naskytol nepríjemný pohľad na to, ako dvaja cyklisti prešli jej dieťa. Jeden ho mal zraziť od chrbta a druhý mu podľa slov jeho mami mal prejsť po hlave. "Bez toho, aby zastali, alebo sa opýtali, čo je synovi, ušli z miesta činu. Malý začal dosť hlasno kričať a už som si malého dvíhala zo zeme,“ hovorí mama chlapca Júlia Ličková. 

Kým sa mama malého Lukáša spamätala, cyklisti boli preč. Privolala tak na miesto políciu aj RZP. Lukáša odviezli do nemocnice na urgent. Zlomenina sa u chlapca nepotvrdila, no pár dní po tejto udalosti nám jeho mama povedala, jej syn má strach a ďalšie následky po tomto čine. "Začína mať psychické problémy, v noci sa mi pomočil a druhú noc sa budil zo spánku. Bojí sa bicykla, ktorý vidí. Je si vedomý, že mu to urobili naschvál," hovorí Ličková.

"Železničná polícia Banská Bystrica túto vec objasňuje, ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ informuje hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. 

Polícia zverejnila video, na ktorom sú zachytení dvaja cyklisti a prosí o ich stotožnenie

Nepríjemný incident sa odohral v nedeľu 7. marca 2021 o 15.00 hodine na železničnej stanici v meste pod Urpínom. Ak ste boli svedkami tejto udalosti alebo spoznávate osoby na videozázname, kontaktujte políciu. "Akékoľvek informácie k týmto osobám nám môžu oznámiť na telefónnom čísle 158,“ informuje Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy