Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž si odpyká 8 rokov za pokus o vraždu vlastnej manželky. Ona mu odpustila a chce ho mať doma
Zdielať na

Muž si odpyká 8 rokov za pokus o vraždu vlastnej manželky. Ona mu odpustila a chce ho mať doma

SMIŽANY / Zakrvavenú ženu našli záchranári ležať uprostred smižianskej Zelenej ulice. Stalo sa to vlani v júnovú noc. Na tele mala množstvo bodných rán. Nožom na ňu zaútočil jej vlastný manžel Ondrej. Po trištvrte roku pozná svoj trest.

O Janin život po vážnych zraneniach bojovali záchranári v nemocnici niekoľko dní. Nôž jej zasiahol pečeň aj hrubé črevo, prederavil pľúca, bránicu aj tepnu. Zachránil ju rýchly zásah záchranárov. "Ja neviem, ako sa stalo, lebo som bola tiež opitá. Som išla von a on tam pil celý deň so švagrom," hovorí zranená manželka Jana. 

Ondrej po útoku zahodil nôž na trávnik a z osady ušiel

Policajti ho po naháňačke chytili na poli. Zbraň hľadali na trávniku dlhé hodiny. Ondrej putoval do väzby. Vtedy nám svoje konanie vysvetlil. "Bola dlhé roky neverná a pokračovala s bezdomovcom," hovorí odsúdený Ondrej. "Robili na mňa pletky, že som bola s chlapom. A ja som nikde nebola, tu som bola," hovorí Jana. 

V priebehu vyšetrovania sa zmenila aj klasifikácia skutku

Z ťažkého ublíženia na zdraví bol pre kvalifikovaný na pokus o vraždu. Za to mu hrozilo až 25 rokov. "Okresný súd Košice I. uznal Ondreja B. vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. A udelil mu trest odňatia slobody v trvaní 8 rokov nepodmienečne," informuje hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančurová. 

Ondrejová manželka nám potvrdila, že mužovi odpustila

Najradšej by ho mala doma. No sudca s ním mal iné plány. Ondrej sa ku skutku priznal. "Na výkon tohto trestu ho zaradil do ústavu na výkon trestu a odňatia slobody so stredným stupňom stráženia. Keďže sa ani jedna z procesných strán neodvolala, rozsudok je právoplatný," informuje Pančurová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy