Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cyklisti zrazili chlapca (7) a z miesta ušli. Polícia zverejnila video, verejnosť žiada o pomoc
Zdielať na

Cyklisti zrazili chlapca (7) a z miesta ušli. Polícia zverejnila video, verejnosť žiada o pomoc

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja cyklisti mali pred budovou železničnej stanice v Banskej Bystrici zraziť 7-ročného Lukáša. Polícia teraz zverejnila video a verejnosť žiada o pomoc pri ich stotožnení. O prípade sme vás informovali ešte začiatkom marca.

Matka sedemročného chlapca čakala s jeho súrodencami v budove po nedeľnom nákupe na vlak, keď sa jej naskytol nepríjemný pohľad na to, ako dvaja cyklisti prešli jej dieťa. Jeden ho mal zraziť od chrbta a druhý mu podľa slov jeho matky mal prejsť po hlave. „Bez toho, aby zastali, alebo sa opýtali, čo je synovi, ušli z miesta činu. Malý začal dosť hlasno kričať a už som si malého dvíhala zo zeme,“ povedala Júlia, matka zrazeného chlapca.

Kým sa matka Lukáša spamätala, cyklisti boli preč. Privolala tak na miesto políciu aj záchranárov. Lukáša odviezli do nemocnice na urgentný príjem. Zlomenina sa u chlapca nepotvrdila, no pár dní po tejto udalosti nám jeho matka povedala, že jej syn má strach a ďalšie následky po tomto čine. „Začína mať psychické problémy, v noci sa mi pomočil a druhú noc sa budil zo spánku. Bojí sa bicykla, ktorý vidí. Je si vedomý, že mu to urobili naschvál,“ vyjadrila Júlia. 

„Železničná polícia Banská Bystrica túto vec objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Polícia zverejnila video, na ktorom sú zachytení dvaja cyklisti, teraz prosí o ich stotožnenie. Nepríjemný incident sa odohral v nedeľu 7. marca 2021 o 15-tej hodine na železničnej stanici v meste pod Urpínom. Ak ste boli svedkami tejto udalosti, alebo spoznávate osoby na videozázname, kontaktujte políciu. „Akékoľvek informácie k týmto osobám nám môžu oznámiť na telefónnom čísle 158,“ dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy