Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
So zápachom bojujú už 20 rokov: Susedka si v byte urobila chovnú stanicu mačiek
Zdielať na

So zápachom bojujú už 20 rokov: Susedka si v byte urobila chovnú stanicu mačiek

KOŠICE / So zápachom bojujú už 20 rokov. Obyvatelia košickej bytovky si nevedia dať rady s neprispôsobivou susedkou, ktorá si v byte urobila chovnú stanicu perzských mačiek.

Smrad, ktorý sa šíri celý blokom bolo cítiť už pri vchode do bytovky. Podľa slov susedov majiteľka chová v byte niekoľko mačiek. Zápach však nespôsobujú samotné mačky, ale nedostatočná hygiena pri odstraňovaní ich exkrementov. "Mačacie toalety je potrebné čistiť niekoľkokrát do dňa. V tomto prípade to zrejme majiteľka vôbec nerobí a ide o zanedbanie starostlivosti o zvieratá," hovorí z OZ Srdce pre mačky Katarína Lišivková. 

Najhoršie obdobie zažívajú susedia v lete

Kedy vysoké teploty zápach niekoľkokrát znásobujú. "Zápach je najviac citeľný na záchode, v kúpeľni, kde nie je možná sprcha, prádlo mi tam nemôže visieť, osušky mi smrdia neskutočne. Zápach na chodbe, ktorý preniká aj do bytu pri otvorení dverí. Na balkóne v lete nie je možné existovať," hovorí obyvateľka bytovky Jolana. 

Majitelia bytov nad pani chovateľkou zažívajú peklo

Pohodová relaxačná chvíľka v kúpeľni je pre nich nereálna. "Keď otvorím šachtu kuchynskú, tak je taký smrad, že musím voňavky dávať, aby som sa nezadusila," hovorí suseda. 

Pokúšali sme sa osloviť aj majiteľku bytu

Dvere nám však nikto neotváral. Pani Jaroslave sme aj volali. Aj tentokrát to bolo neúspešné. V byte nad chovateľkou mačiek sa v priebehu krátkej doby vystriedalo už viacero majiteľov. "Lebo každý ticho odišiel, keď nedosiahol nič, tak odišiel, ale ja neviem prečo by každý mal kvôli nejakému neporiadníkovy odchádzať," hovorí suseda. 

Susedia sa s týmto problémom pasujú už roky

Zatiaľ neúspešne. "Ona sa čuduje, že to niekomu vadí. Ona je na ten smrad zvyknutá," hovorí suseda. "Keď sa šíri v bytovke nenormálny zápach, v prvom rade treba osloviť Regionálnu veterinárnu správu RVPS Košice, tak isto skúsiť zavolať políciu a proste snažiť sa to riešiť, pretože nie len tá pani žije v tom neporiadku s tými mačkami a v tom smrade, ale zároveň ona ohrozuje týmto spôsobom všetkých obyvateľov bytovky," informuje z Malej farmy v Košiciach Dana Arvaiová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy