Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž vystúpil z taxíka a skočil do Váhu. Jeho nevládne telo vytiahli z vody hasiči
Zdielať na

Muž vystúpil z taxíka a skočil do Váhu. Jeho nevládne telo vytiahli z vody hasiči

STREČNO, OKRES ŽILINA / Muž pochádzajúci z Bardejovského okresu mal počas sobotňajšej noci v Strečne skočiť do Váhu. Pátracia akcia sa rozbehla ešte v priebehu noci. Pátracie tímy ho objavili až na druhý deň v nedeľu krátko predpoludním.

Po mužovi, ktorý mal podľa dostupných informácií vyskočiť z taxíka pátrali žilinskí hasiči a aj hasiči zo záchrannej brigády. Muž pochádzajúci z východného Slovenska mal do Váhu skočiť ešte v noci, hladina sa za ním zatvorila v blízkosti pešej lávky, ktorá spája Strečno z Nezbudskou Lúčkou. Polícia v Žiline sa k tomu, čo sa v Strečne odohralo vyjadriť odmietla.

Po nezvestnom mužovi začali pátrať počas noci 

"V mieste Strečno, pod hradom pri Kompe sme spustili na vodu dva člny a prehľadávali sme tok rieky, až po vodné dielo Žilina," informuje veliteľ zásahu HaZZ Žilina Michal Čecho. "Obidva brehy sa prehľadávali postupne a prehľadávali sa miesta, kde by sa tá osoba mohla vyskytovať," informuje veliteľ zásahu ZB Žilina Michal Cesnek.

Hasiči zo záchrannej brigády mali so sebou aj potápačskú výstroj, tú ale nakoniec použiť nemohli

"Na miesto bola privolaná aj potápačská skupina. Potápačské práce sa nevykonávali, lebo v tom mieste bol silný prúd. Prehľadali sme to vizuálne," informuje Cesnek. Takmer po štyroch hodinách sa hasiči na člnoch dostali na miesto, kde už bol Váh pokojný a práve vtedy uvideli uprostred rieky niečo, čo upútalo ich pozornosť. "Bolo to na hranici katastra obce Strečno, v strede toku na vodnom diele Žilina," informuje Čecho. Muža pritiahli na breh, no pomôcť mu už žiaľ nedokázali. Obhliadajúci lekár skonštatoval smrť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy