Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počas protidrogovej akcie zadržali policajti varičov narkotík. Bola medzi nimi matka siedmich detí
Zdielať na

Počas protidrogovej akcie zadržali policajti varičov narkotík. Bola medzi nimi matka siedmich detí

NOVÁKY, OKRES PRIEVIDZA / V Novákoch zadržali policajti štyroch ľudí, ktorí tam varili pervitín. Bola medzi nimi aj 32-ročná žena, matka siedmych detí. Kukláči ju zadržali v sobotu o pol noci. Jej detí sa ujali sociálne pracovníčky. Zatiaľ čo ich viezli do detského domova, ich mamu do ilavskej väznice.

Policajti zadržali štyroch ľudí priamo počas výroby drog v garáži v Novákoch

Kukláči tam vtrhli krátko pred pol nocou. Partiu zadržali priamo pri čine. "Obvinení mali vyrábať pervitín, ktorý chceli použiť pre vlastnú potrebu," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Plány im ale prekazili policajti. Tí ich sledovali dlhší čas.

Akcia počas ktorej ich zadržali dostala krycie meno Kutil

 "Počas akcie boli zaistené striekačky s obsahom bielej kryštalickej látky, a s obsahom hnedej kryštalickej látky, prekurzory a zariadenie určené na výrobu drog," informuje Adámiková.

Policajti poslali zaistené veci na expertízu

Výsledky poznali v priebehu niekoľkých hodín. "Išlo o efedrín, pseudoefedín a metanfetamín," hovorí Adámiková. Všetci štyria variči drog skončili v cele. Bola medzi nimi aj 32-ročná žena.

Žena, ktorú policajti zadržali je matkou siedmych detí

Päť z nich v tom čase spalo doma. Najmenšie má iba jeden rok. Ich mamu, to ale zjavne netrápilo. Postarali sa o ne sociálne pracovníčky. "My sme im museli pomôcť, aj stravou, aj opateru, lebo ocitli sa samé," informuje hovorca Prievidze Michal Ďureje. Snažili sa o to, aby sa o deti postaral niekto z najbližšej rodiny. To sa ale nepodarilo.

Ich mamu spolu s ďalšími tromi mužmi vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti a sudca ich poslal do vyšetrovacej väzby. "Všetky štyri osoby vzal sudca do väzby, lebo je tu obava, že by pokračovali v páchaní trestnej činnosti," informuje hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy