Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tajomná smrť Slováka: Nezvestný bol od Vianoc, pátrací tím hovorí o obrovskej záhade
Zdielať na

Tajomná smrť Slováka: Nezvestný bol od Vianoc, pátrací tím hovorí o obrovskej záhade

GIRALTOVCE / Dôchodcu z obce Cernina vo svidníckom okrese, ktorý je nezvestný od Vianoc, našli bez známok života. Napriek viacerým pátracím akciám sa ho mesiace nedarilo nájsť. Nádej svitla až v piatok, keď náhodní okoloidúci našli jeho osobné veci pohodené v prírode.

​Do hľadania sa zapojil pohotovostný pátrací tím, tiež policajti i hasiči. V jednom prípade ho hľadalo 60 ľudí, dokonca aj na koňoch. No až do piatka bezvýsledne. 69-ročný muž bol nezvestný od Štedrého dňa. Nájdené bolo len jeho auto. V Giraltovciach na poľnej ceste, neďaleko rieky.

Dôchodca pochádzal z dediny vzdialenej od Giraltoviec asi 30 kilometrov. Na prvý pohľad to vyzeralo, akoby uviazol v blate, auto zamkol a odišiel. No ani jeho najbližší netušili, že kam. Teraz ho našli kilometre od jeho auta, v ťažko prístupnom teréne. "Vzhľadom k tomu, že telo nebohého bolo už v značnom štádiu rozkladu, jeho totožnosť bude známa až po vykonaní pitvy a znaleckého skúmania DNA," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

Jeho rodina ho videla naposledy na Štedrý deň. Bol na návšteve pri dcére, no vtedy sa mu vybil telefón. Nikto nevie, ani prečo bol v Giraltovciach. Aj teraz, keď ho našli, zostalo pre jeho najbližších veľa otázok nezodpovedaných. "Išiel večer zo Svidníka, mal ísť domov. Nikto nevie, prečo skončil tu," povedal zať nezvestného Róbert. "Tento prípad bol a ostáva jednou veľkou záhadou pre všetkých," skonštatoval Juraj Pulščák, Pohotovostný pátrací tím Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy