Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Násilná smrť v rukách polície: Za pokus o vlámanie do domu zaplatil životom
Zdielať na

Násilná smrť v rukách polície: Za pokus o vlámanie do domu zaplatil životom

ČESKÁ REPUBLIKA / Českí kriminalisti vyšetrujú nezvyčajne násilnú smrť. Muž zastrelil zrejme zlodeja, ktorý sa pokúšal dostať do jeho obydlia.

Okolo tretej hodiny rannej sa dedinkou Vochov ozvali výstrely z legálne držanej zbrane majiteľa jedného z domov. "V tomto prípade je dôvodné podozrenie, že do jedného z objektov vtrhol muž, proti ktorému bola zo strany majiteľa použitá legálne držaná strelná zbraň," informovala o prípade policajná hovorkyňa Eva Červenková. 

Zlodej sa pravdepodobne pokúšal do domu dostať skrz malé okno v pristavanej časti domu. V dome v tej chvíli boli muž a žena, vystrelil údajne zo strachu o ich život. Muž sa ešte doplazil k bránke, kde zomrel. "Muž zraneniam na mieste podľahol," doplnila hovorkyňa. 

Podľa informácií TV JOJ bol zastrelený muž nedávno prepustený vrah, ktorý pred 17 rokmi pre 250 českých korún dobodal dôchodcu. Teraz za pokus o krádež a vlámanie do domu zaplatil životom. Trestné stíhanie hrozí ale aj  mužovi, ktorý strieľal.

Bude sa skúmať, či bol jeho život v ohrození a nezostávalo mu nič iné, ako strieľať, alebo zbraň použil nezákonne. "Posudzujeme okolnosti a podmienky nutnej obrany," upresnila hovorkyňa.  

Niekoľko hodín po tragédii prišiel otca, ktorý strieľal, podporiť jeho syn. Obaja sa s nami odmietli rozprávať. Podľa starostu ide o usporiadanú rodinu, s ktorou nikdy nebol problém. Obyvatelia sotva tisícovej dediny sú v šoku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy