Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za agresívne vyjadrenia boli mladí ľudia vypočúvaní na polícii
Zdielať na

Za agresívne vyjadrenia boli mladí ľudia vypočúvaní na polícii

MALACKY / Nebezpečné vyhrážanie berie polícia vážne aj v prípade, že sa takto vyjadrujú deti medzi sebou na sociálnych sieťach. Včera kukláči z Národnej kriminálnej agentúry zadržali niekoľko mladistvých z malackého okresu. Polícia ich presný počet neupresnila.

Podľa polície si mladí ľudia vytvorili na sociálnej sieti skupinu, v ktorej sa priam až agresívnym spôsobom vyjadrovali na adresu materskej a základnej školy vo Veľkých Levároch. Pravdepodobne si neuvedomovali, že za ich silácke reči môžu niesť zodpovednosť.

"Hneď ako sme sa o skupine na sociálnej sieti dozvedeli, nechceli sme nič podceniť a začali sme sa o jej členov zaujímať. Vykonali sme množstvo previerok a zadržali sme viacero osôb," informoval hovorca prezídia Michal Slivka. Keďže ide o maloleté osoby, riaditeľka školy nám nemohla poskytnúť ďalšie informácie. Kukláči predviedli na Policajné prezídium v Bratislave niekoľko detí. Rodičia počas vypočúvania nemali možnosť stretnúť sa so zadržanými. Keďže nie sú plnoleté, boli pod dohľadom sociálnej pracovníčky. Po vypočutí všetky deti prepustili domov a nikoho z nich neobvinili. "Mladí ľudia si svojou nerozvážnosťou môžu ľahko privodiť trestné stíhanie a skomplikovať svoju budúcnosť. Pri tejto príležitosti by sme radi apelovali na rodičov, aby sa zaujímali viac o svojich teenagerov a vysvetlili im následky ich konania vo virtuálnom priestore," konštatoval Michal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy