Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž z Považia zničil viaceré autá, nafúkal bezmála tri promile a psychicky sa zrútil
Zdielať na

Muž z Považia zničil viaceré autá, nafúkal bezmála tri promile a psychicky sa zrútil

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V Novom Meste nad Váhom havaroval opitý vodič. Nafúkal bezmála tri promile alkoholu. Zničil pritom nielen auto, ktoré mu zostalo po nedávno zosnulom otcovi, ale aj ďalšie dve vozidlá. Tie mala pred domom zaparkované mladá rodina.

K divokej jazde 44-ročného muža došlo v uliciach Nového Mesta nad Váhom. Vodič najskôr narazil do dopravnej značky, no nezastavil ho ani defekt a krátko na to vpálil aj do veľkoobjemového kontajnera. Za ním stáli dve zaparkovaného auta, ktoré silný naraz zničil. Takto opisovali silný náraz obyvatelia ulice: „Ja som obedoval a mi lyžička skoro vypadla z ruky. To bola rana ako z dela. Kontajner v lufte.“

 „Bolo prieskumom zistené, že ide o dopravnú nehodu s následným požiarom osobného automobilu a poškodením ďalších dvoch motorových vozidiel," uviedol veliteľ zásahu Marián Žitňanský. 



Vodič auta značky Kia bol pod vplyvom alkoholu. Podľa svedkov ani nevládal vystúpiť z horiaceho auta. On bol mimo úplne, som vytrhol dvere, vytiahol som ho z auta, posadil na schody a susedia zatiaľ hasili, to sa hneď chytilo horieť," poznamenal obyvateľ ulice. Pred naším príchodom požiar likvidoval sused hasiacim prístrojom," vysvetlil veliteľ zásahu. 

Opitý vodič skončil v sanitke. Jeho príbuzná nám na mieste dopravnej nehody povedala, že v priebehu šesť dní mu zomreli obaja rodičia. Žiaľ, utápal sa v alkohole. „Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 2,69 promile alkoholu v dychu,“ informoval policajný hovorca Pavol Kudlička. 

"Ze sa zle cítil, tak ho zobrali na psychiatriu," priblížila príbuzná vodiča. Toho s vyše dva a pol promile alkoholu v krvi zatiaľ neobvinili. Svojou jazdou spôsobil škody predbežne vyčíslené na asi 8 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy