Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja tínedžeri sa dostali do poriadnych problémov: Po nehode sa snažili skryť pod stromom drogy
Zdielať na

Dvaja tínedžeri sa dostali do poriadnych problémov: Po nehode sa snažili skryť pod stromom drogy

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja tínedžeri sa dostali do poriadnych problémov. Osemnásť a devätnásť roční kamaráti havarovali v Banskej Bystrici. Neskúsený vodič zdemoloval zvodidlá a autom skončil v potoku. Mladíci mali navyše pri sebe drogy.

Bola to vraj poriadne silná rana. Ľudia z ulice vybehli pred domy, pozrieť čo sa stalo. Na ceste našli zdemolované zábradlie a medzi ohnutou dopravnou značkou a polámanými konármi stromu, ležalo v potoku osobné auto.

V potoku v zdemolovanom aute sedeli dvaja mladí muži, 19-ročný vodič a jeho 18-ročný kamarát. V zákrute dostalo auto šmyk.

"19-ročný vodič osobného auta neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal šmyk, narazil do zvodidiel a s autom zišiel do potoka," priblížila policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Tínedžeri sa podľa ľudí správali po nehode zvláštne. Všimli si, že sa pokúšali čosi ukryť pod jedným zo stromov, na čo aj upozornili policajtov.

 "Pri dokumentovaní dopravnej nehody policajti našli neďaleko miesta nehody zabalenú zelenú sušinu a pomôcky na užívanie drog, ktoré po vystúpení z auta odhodil 18 ročný spolujazdec," dodala policajná hovorkyňa.


Oboch mladých mužov na mieste prezreli v hasičskej záchranke. Prevoz do nemocnice potrebný nebol. U vodiča bol nariadený odber krvi, a to práve pre podozrivé látky, ktoré v aute mladí muži viezli.

"U vodiča alkohol zistený nebol, ale z dôvodu prípadného požitia inej návykovej látky mu bol odobratý biologický materiál," skonštatovala policajná hovorkyňa Faltániová.

Dopravnú nehodu vyšetruje polícia, no zaujímať sa budú aj o podozrivé látky, ktorých sa tínedžeri po nehode chceli nenápadne zbaviť. "Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania a polícia v BB začala trestné stíhanie aj pre drogovú trestnú činnosť," uzavrela Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy