Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Petra Vlhová prebrala do rúk veľký krištáľový glóbus
Zdielať na

FOTO: Petra Vlhová prebrala do rúk veľký krištáľový glóbus

Archívne video

LENZERHEID / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová v sobotu spečatila najväčší úspech histórie slovenského zjazdového lyžovania aj vlastnej kariéry. Zaznamenala tiež jeden z najprenikavejších výsledkov celého slovenského športu. V slalome vo švajčiarskom Lenzerheide totiž získala potrebné body na to, aby sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára v sezóne 2020/2021 a získala veľký krištáľový glóbus.

Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom obrovskom slalome žien vo švajčiarskom Lenzerheide 11. miesto. Víťazka veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári 2020/2021 po 1. kole na náročne postavenej a miestami až extrémne zatočenej trati so 47 bránkami figurovala na 10. priečke, v druhom kole si pohoršila o jeden stupienok.

Triumfovala novozélandská reprezentantka Alice Robinsonová. Tá bola po úvodnej jazde až štvrtá, no famóznym predstavením v 2. kole sa prepracovala na najvyšší post a odsunula za seba aj Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Tretia bola Slovinka Meta Hrovatová. Držiteľka "obrákového" glóbusu, Talianka Marta Bassinová, skončila štvrtá.

Už v 1. kole sa s nedeľňajšími pretekmi rozlúčila úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome - Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Tá bola pred finále SP v Lenzerheide jedinou konkurentkou Vlhovej v boji o veľký glóbus, ale po zrušení zjazdu a super G prakticky prišla o šancu zaútočiť na celkové prvenstvo vo Svetovom pohári a 25-ročná Slovenka svoj premiérový zisk veľkého glóbusu dovŕšila šiestym miestom v sobotnom slalome.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy