Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Komunitné šírenie sa v karantenizovanom bytovom dome podarilo zastaviť
Zdielať na

Komunitné šírenie sa v karantenizovanom bytovom dome podarilo zastaviť

NIŽNÁ SLANÁ / Komunitné šírenie koronavírusu sa v obci Nižná Slaná pri Rožňave podarilo zastaviť. Karanténa pre viac ako 70 obyvateľov jedného z bytových domov však potrvá ešte týždeň. Na jej dodržiavanie už okrem dobrovoľníkov z obce dohliadajú aj vojaci a policajti. Dnes si obyvatelia pred bytovým domom prebrali aj sociálne dávky.

V bytovom dome zaznamenali počas minulého týždňa 7 pozitívnych ľudí. Do karantény však museli ísť všetci.

"Nakoľko v bytovke sú kontakty medzi všetkými osobami, bola mimo izolovaných osôb nariadená karanténa aj pre všetkých ostatných obyvateľov danej bytovky," skonštatoval riaditeľ Rgionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožňave Jozef Varga.

O zabezpečenie základných životných potrieb sa stará samospráva. Pomocnú ruku podal aj úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. "S tým, že máme pracovníkov v teréne, ktorí nám monitorujú týchto občanov, denno denne sú v teréne," zhodnotil starosta obce Nižná Slaná Tibor Jerga.


Na dodržiavanie opatrení tu dohliadajú tak dobrovoľníci z obce ako aj vojaci a policajti.

"Kontrolujú tak príslušníci policajného zboru z Rožňavy ako aj ozbrojené sily a Pohotovostná motorizovaná jednotka z Košíc," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


Komunitné šírenie vírusu sa v tomto bytovom dome našťastie podarilo zastaviť. Po štvrtkovom pretestovaní tu nebol ani jeden pozitívny prípad.


"Plánujeme aj do budúcna aby sme vedeli odhadnúť dynamiku ochorenia v danej lokalite," uzavrel riaditeľ RÚVZ v Rožňave Varga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy