Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Krvavý útok v Humennom: Muž zaútočil na druhého fľašou, hrozí mu až 10 rokov za mrežami
Zdielať na

Krvavý útok v Humennom: Muž zaútočil na druhého fľašou, hrozí mu až 10 rokov za mrežami

HUMENNÉ / Štyridsať ročný muž udrel iného fľašou po hlave. Napadnutý skončil v nemocnici. Brutálny útok bol podľa polície vedený na životne dôležitý orgán. Údajnému útočníkovi tak hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami.

Ku skutku došlo v areáli čerpacej stanice neďaleko Južného námestia. Stalo sa to okolo štvrtej nad ránom.
Vedľa budovy postávala skupina osôb. Na čom sa mohli pochytiť, nevedno, no podľa polície jeden z nich využil fľašu, ktorá bola položená na odpadkovom koši.

"V skorých ranných hodinách,  na jednej z čerpacích staníc fyzicky napadol  miestneho muža, sklenenou fľašou ho udrel do hlavy," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Napadnutý muž spadol na zem. S viacerými závažnými zraneniami skončil v nemocnici.

"Podľa volania na tiesňovú linku 155 došlo na mieste údajne k bitke a mala sa tam nachádzať osoba s krvavým poranením hlavy," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

Zraneného muža pod vplyvom alkoholu v nemocnici ošetrili ambulantne. Mal viaceré tržné rany v oblasti hlavy. O útoku sme sa s ním chceli porozprávať, no doma sme ho nenašli. Priebeh incidentu má zachytávať aj kamerový záznam. K útoku pritom došlo koncom januára. Policajti pracovali jednak na stotožnení páchateľa, no čakali tiež na výsledné lekárske správy.

"Tento útok bol vedený na životne dôležitý orgán a taktiež sa odohral na mieste verejne prístupnom," dodala policajná hovorkyňa Ligdayová. Za útočníka označili 40-ročného muža. Čelí obvineniu z ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva.


Obvineného muža sme hľadali hľadali v obci pri Humennom, kde má trvalý pobyt. Hovorili sme s jeho sestrou a tá nám povedala, že sa tu už dlhší čas nezdržiava. Mala mu taktiež odkázať, že s ním chceme hovoriť. Skúšali sme mu aj telefonovať, no mobil nedvíhal.

"Obvinený muž  je stíhaný na slobode, hrozí mu trest odňatia slobody až na desať rokov," uzavrela policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy