Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Netradičnú hromadnú nehodu spôsobila vodička pod vplyvom alkoholu v hlavnom meste
Zdielať na

Netradičnú hromadnú nehodu spôsobila vodička pod vplyvom alkoholu v hlavnom meste

BRATISLAVA / Dalo by sa povedať, že hromadnú nehodu mala v Bratislave spôsobiť mladá vodička. Za volant si sadla opitá a nezvládla jazdu večernou ulicou plnou zaparkovaných áut.

Počas jazdy najskôr 33-ročná vodička narazila do zaparkovaného auta. Po pár metroch sa zrazila s prichádzajúcim autom. Vzápätí opäť narazila do ďalšieho zaparkovaného auta, ktoré narazilo do ďalšieho a to ešte do ďalšieho auta. "Zrazu som počul veľkú ranu. Hovorím, čo sa deje. Pozreli sme z okna a auto vyletené na obrubník," opísal nočnú nehodu jeden z obyvateľov. 

"Boli nadrogovaní alebo čo. Jazdili tu ako blázni," reagovala ďalšia z obyvateliek. Výsledkom večernej nehody je 5 nabúraných vozidiel a výsledok dychovej skúšky mladej vodičky je 2,35 promile alkoholu. "Policajti ženu v stave ťažkej opitosti na mieste obmedzili na osobnej slobode a eskortovali za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov na príslušné policajné oddelenie," informoval hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Po ôsmej večer si už mnohí obyvatelia zvykli na tichšie ulice. Pokoj však prerušil hluk. Najskôr si mnohí ani nepomysleli, že v uličke uprostred sídliska sa mohla stať nehoda. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. V neďalekom paneláku býva člen posádky rýchlej lekárskej pomoci. Aj on zaregistroval ruch na ulici a utekal zistiť rozsah následkov zrážky. "Ja som sa len prišiel spýtať, že či sa náhodou niečo nestalo vážneho, či nie je niekto zranený, aby sme prípadne poskytli pomoc," povedal svedok a člen posádky rýchlej lekárskej pomoci Majo. Polícia už začala trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Prípad rieši v takzvanom superrýchlom konaní. "Bratislavská polícia v tejto súvislosti opätovne apeluje na všetkých vodičov, aby boli v premávke zodpovední a alkoholické nápoje za žiadnych okolností pred a počas vedenia vozidla nepožívali," odkázal hovorca Michal Szeiff

Súvisiace články

Najčítanejšie správy