Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Viac ako tisíc obyvateľov osady v Lipanoch museli pred polnocou opäť evakuovať
Zdielať na

Viac ako tisíc obyvateľov osady v Lipanoch museli pred polnocou opäť evakuovať

LIPANY / Viac ako tisíc obyvateľov osady v Lipanoch museli pred polnocou evakuovať. Po troch týždňoch totiž opäť anonym oznámil, že je tam umiestnená bomba. Na miesto dorazil pyrotechnik a obyvatelia osady strávili viac ako dve hodiny na čerstvom vzduchu. Tentoraz ale podľa Vlada Jureka policajti nikoho nezadržali.


Viac ako tisíc ľudí muselo opustiť svoje obydlia. Na pokyn polície musel z domu všetci, vrátane detí a tých skôr narodených. Začalo to ako pred troma týždňami, telefonátom na 158. Neznámy hlas oznámil na policajnú linku, že v Lipianskej osade za chvíľu vybuchne bomba. "Len nás volali, že máme ísť na druhú stranu. Ja si myslím, že si niekto uťahuje z policajného zboru," uviedli miestni.



Žiadna bomba ani nič podobné sa v osade nenašlo. Pred troma týždňami ešte počas pyrotechnickej prehliadky skončil v rukách polície podozrivý muž. 24-ročný mladík skončil v policajnej cele. Následne zo súdu odkráčal už s udeleným trestom vo forme podmienky.

Tentoraz polícia nikoho nezadržala ani neobvinila. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy. "Policajti za účasti pyrotechnikov ako aj psov vykonali prehliadku objektov v tejto lokalite, žiadna bomba ani výbušný systém nebol nájdený. Páchateľovi za spáchanie tohto skutku hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov," skonštatovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Podľa obyvateľov tamojšej osady  to mohol byť aj niekto z miestnych.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy